Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

60min. online workshop výroby kokedamy včetně všech pomůcek

Přehled nabídky

Varianty (1)
V ceně veškerý materiál potřebný k vyrobě kokedamy
Individuální přístup: max. kapacita kurzu 6 osob
Způsob pěstování rostlin pocházející z Japonska

Koketujete s myšlenkou, že byste si vyrobili kokedamu?

Tak se do toho pusťte! A pokud nevíte, jak na to, poradí vám Kokedamí mámy, které se do těchto rostlinek naprosto zamilovaly. V nabídce je 60min. online workshop i veškerý materiál potřebný k vyrobení kokedamy. Ten si můžete nechat zaslat poštou, nebo si ho jednoduše vyzvednete přímo v Plzni.

Důležité: Registrace na workshop je nutná min. 5 dní předem, aby se k vám balíček dostal včas.

Otestováno blogerkou

Výrobu kokedamy si vyzkoušela Týna z vína: „Celkově to byl naprosto parádní zážitek, domov mi teď zdobí nádherná (musíme se umět pochválit!) kokedama s lopatkovcem a já doufám, že už brzy budu moct místo online varianty vyzkoušet klasický workshop, které tu pořádají, když situace dovolí. A to už si troufnu i na nějakou náročnější květinku.“ Mrkněte se, jak se jí kokedama povedla!

Co je to kokedama?

Kokedama je doslova mechová koule. Je to speciální způsob pěstování rostlin pocházející z Japonska. Velmi podobný jako u všeobecně známějších bonsají. Kokedamy vznikly z bonsají v japonském období Edo, kdy kvůli prorostlým kořenům rostlinu z květináče zcela vyjmuli, aniž by ztratila svůj tvar. Posadili ji na talířek, kde se hlína i s kořeny nechala zcela porůst mechem. Kokedama může viset, ale může být i položená na talířku.

Jak bude probíhat workshop?

Po zakoupení voucheru na workshop si vyberete termín, který vám vyhovuje a jednoduše se přihlásíte. Kokedamí mámy vám následně zašlou link na připojení se k online workshopu i krabici s materiálem, která obsahuje:

  • 1× rostlinku (nenáročná pokojovka pro začátečníky například tlustice, dužnatka nebo třeba šplhavnice)
  • 1× mech
  • 1× substrát
  • 1× sáček s háčkem, kolečkem a provázkem na zavěšení
  • 1× sáček s provázkem na výrobu kokedamy
  • 1× návod na údržbu kokedamy 
Nahoru