Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Darujte bezpečí starším lidem

4,9 / 5 ŽIVOT 90 3 087 přispělo

Přehled nabídky

Celkem vybráno
223 100 Kč
3087 lidí přispělo
5,0

Ráda jsem udělala dobrý skutek 😊

Jana
Tísňová péče se stará o psychiku a bezpečí seniorů
Služba je dostupná 24/7 po celé ČR
Celý výtěžek sbírky dostane a využije ŽIVOT 90
Bezpečí pro seniory doma i venku: Jak funguje tísňová péče ŽIVOTa 90?

Bezpečí pro seniory doma i venku: Jak funguje tísňová péče ŽIVOTa 90?

Přejít na Slevomat Magazín
Celkem vybráno
223 100 Kč
3087 lidí přispělo
Varianty (5)
Tísňová péče se stará o psychiku a bezpečí seniorů
Služba je dostupná 24/7 po celé ČR
Celý výtěžek sbírky dostane a využije ŽIVOT 90

Jak porazit osamělost? Spojit se a nenechat s ní seniory samotné.

Osamělost je vždy velkým tématem během vánočního období. S koncem roku ale nemizí. V České republice se s osamělostí denně trápí až půl milionu seniorů a seniorek. Ve skupině lidí nad 80 let je to každý druhý. Dlouhodobá osamělost, která je podpořena izolací a strachem během pandemie, navíc často vede k depresím nebo ke zhoršení fyzického stavu.

ŽIVOTě 90 každý den pomáhají 1500 seniorům a seniorkám. V České republice založili už v roce 1992 službu Tísňové péče a starají se o to, aby starší lidé zůstávali doma v bezpečí. Díky SOS tlačítku, které má klient/ka stále u sebe, se může v případě pádu, zranění nebo jiné krizové situace spojit s dispečinkem, kde zajistí adekvátní pomoc. Součástí služby je také čidlo nepohybu, které samo spustí poplach, pokud nezaznamená pravidelný pohyb v bytě.

„Když jsem upadla, dostala jsem strach, co si počnu. Nemohla jsem se ani hnout. Uvědomila jsem si, že mám na ruce tlačítko, tak jsem ho zmáčkla a přivolala si pomoc. Byla to velká úleva, protože kdybych tísňovou péči neměla, našla by mě až druhý den pečovatelka, která by přišla s obědem.“ (Hana, 76 let)

Dobré vědět: ŽIVOT 90 se zasadil o to, že se tato služba dostala do zákona o sociálních službách, a díky tomu je na ni možné čerpat příspěvek na péči.

Pomozte dostat Tísňovou péči do více domácností

Na dispečinku Tísňové péče se během jedné noci spustí alarm až 7×. To znamená, že se někdo ocitl v nebezpečí a je potřeba poslat k němu domů pomoc. Tato včasná pomoc v 90 % případů znamená záchranu života. Jeden takový krizový výjezd stojí ŽIVOT 90 v průměru 690 Kč.

„Tísňová péče je neocenitelná pomoc. Dává mi jistotu, že se mi nemůže nic stát, protože když třeba upadnu a stisknu to tlačítko, tak se vždycky někdo ozve, i když je půl 3 v noci. Já tak vím, že se mi nemůže nic stát, aniž by o tom někdo nevěděl. Je dobré, že pomoci se mi dostane i na ulici.“ (Zdeňka, 84 let)

V minulém roce proběhla velká technologická obnova celého dispečinku, která umožní zvýšení kapacity až na 10 tisíc klientů a klientek. Pro každého z nových klientů ale musí ŽIVOT 90 zakoupit zařízení, prostřednictvím kterého bude v případě krize komunikovat s dispečinkem a které zároveň hlídá, že je v bytě stále pravidelný pohyb. Jedno takové zařízení vyjde společně s instalací na 15 900 Kč. Koupí voucheru pomůžete udržet osamělé seniory a seniorky v bezpečí.

„Tísňovou péči mi pořídily moje děti potom, když jsem se vrátil z nemocnice, aby měly jistotu, že se mi dostane pomoci, i když budu doma sám.“ (Jiří, 86 let) 

Nahoru