Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Darujte bezpečí starším lidem

4,9 / 5 ŽIVOT 90 3 087 přispělo

Nenechte si ujít nové nabídky podniku ŽIVOT 90

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Celkem vybráno
223 100 Kč
3087 lidí přispělo
5,0

Ráda jsem udělala dobrý skutek 😊

Jana
Tísňová péče se stará o psychiku a bezpečí seniorů
Služba je dostupná 24/7 po celé ČR
Celý výtěžek sbírky dostane a využije ŽIVOT 90
Bezpečí pro seniory doma i venku: Jak funguje tísňová péče ŽIVOTa 90?

Bezpečí pro seniory doma i venku: Jak funguje tísňová péče ŽIVOTa 90?

Přejít na Slevomat Magazín
Celkem vybráno
223 100 Kč
3087 lidí přispělo
Varianty (5)
Tísňová péče se stará o psychiku a bezpečí seniorů
Služba je dostupná 24/7 po celé ČR
Celý výtěžek sbírky dostane a využije ŽIVOT 90

Jak porazit osamělost? Spojit se a nenechat s ní seniory samotné.

Osamělost je vždy velkým tématem během vánočního období. S koncem roku ale nemizí. V České republice se s osamělostí denně trápí až půl milionu seniorů a seniorek. Ve skupině lidí nad 80 let je to každý druhý. Dlouhodobá osamělost, která je podpořena izolací a strachem během pandemie, navíc často vede k depresím nebo ke zhoršení fyzického stavu.

ŽIVOTě 90 každý den pomáhají 1500 seniorům a seniorkám. V České republice založili už v roce 1992 službu Tísňové péče a starají se o to, aby starší lidé zůstávali doma v bezpečí. Díky SOS tlačítku, které má klient/ka stále u sebe, se může v případě pádu, zranění nebo jiné krizové situace spojit s dispečinkem, kde zajistí adekvátní pomoc. Součástí služby je také čidlo nepohybu, které samo spustí poplach, pokud nezaznamená pravidelný pohyb v bytě.

„Když jsem upadla, dostala jsem strach, co si počnu. Nemohla jsem se ani hnout. Uvědomila jsem si, že mám na ruce tlačítko, tak jsem ho zmáčkla a přivolala si pomoc. Byla to velká úleva, protože kdybych tísňovou péči neměla, našla by mě až druhý den pečovatelka, která by přišla s obědem.“ (Hana, 76 let)

Dobré vědět: ŽIVOT 90 se zasadil o to, že se tato služba dostala do zákona o sociálních službách, a díky tomu je na ni možné čerpat příspěvek na péči.

Pomozte dostat Tísňovou péči do více domácností

Na dispečinku Tísňové péče se během jedné noci spustí alarm až 7×. To znamená, že se někdo ocitl v nebezpečí a je potřeba poslat k němu domů pomoc. Tato včasná pomoc v 90 % případů znamená záchranu života. Jeden takový krizový výjezd stojí ŽIVOT 90 v průměru 690 Kč.

„Tísňová péče je neocenitelná pomoc. Dává mi jistotu, že se mi nemůže nic stát, protože když třeba upadnu a stisknu to tlačítko, tak se vždycky někdo ozve, i když je půl 3 v noci. Já tak vím, že se mi nemůže nic stát, aniž by o tom někdo nevěděl. Je dobré, že pomoci se mi dostane i na ulici.“ (Zdeňka, 84 let)

V minulém roce proběhla velká technologická obnova celého dispečinku, která umožní zvýšení kapacity až na 10 tisíc klientů a klientek. Pro každého z nových klientů ale musí ŽIVOT 90 zakoupit zařízení, prostřednictvím kterého bude v případě krize komunikovat s dispečinkem a které zároveň hlídá, že je v bytě stále pravidelný pohyb. Jedno takové zařízení vyjde společně s instalací na 15 900 Kč. Koupí voucheru pomůžete udržet osamělé seniory a seniorky v bezpečí.

„Tísňovou péči mi pořídily moje děti potom, když jsem se vrátil z nemocnice, aby měly jistotu, že se mi dostane pomoci, i když budu doma sám.“ (Jiří, 86 let) 

Nahoru