


































Jak vyrobit frgál bez použití trouby? Přece z čokolády!
V Málkově čokoládovně vám valašskou delikatesu udělají z mléčné nebo hořké čokolády té nejvyšší kvality. Na povrchu nečekejte tvaroh nebo hrušky, ale křupavé lyofilizované ovoce nebo také oříšky. Čokoláda o hmotnosti 200 g vám přijde domů v elegantní dárkové krabičce, kterou rovnou můžete darovat.
Čokoláda použitá na výrobu „frgálů“ obsahuje jen to, co v čokoládě očekáváte, tedy kakaovou hmotu, kakaové máslo, cukr či mléko, přírodní vanilkový extrakt a lecitin. Žádné náhražky ani umělá aromata. Hořká čokoláda je díky svému složení vhodná dokonce i pro vegany.
Málkova čokoládovna je součástí Rožnovského pivovaru, který na přelomu 19. století nevoněl jen pivem, ale i čokoládou. Paní Málková, rozená hraběnka Anna Kammel von Hardegger, byla vyhlášenou cukrářkou. Její dochované deníky a recepty staré více než 100 let jsou úžasným zdrojem inspirací pro dnešní čokoládovnu, která vyrábí desítky druhů čokolád, pralinek i lanýžů z přírodních surovin prémiové kvality.
Čokoládovnu v Rožnově navštívila (a čokoládu si odtud odvezla) i mama blogerka MK Life. Přečtěte si její recenzi, dost možná vás inspiruje k výletu. „Dělají tady tu nejlepší domácí čokoládu. Pokud jsou ale vaší vášní bonbony a různé pralinky, budete si šmakovat taky.“ A jestli vyrazíte s dětmi, bude se jim i vám líbit také ve zdejších Pohádkových lázních.
Fotky a celou recenzi najdete v našem magazínu
Adresa pro případné vrácení zboží:
Pivovarská manufaktura s.r.o., Pivovarská 6, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm