Online baristický kurz: co je espresso, jak správně nastavit mlýnek a vyšlehat mléko i základy latté art
Přehled nabídky
Melete víc mlýnkem než pantem? Proudí vám v žilách krev šmrncnutá kávou? Pak jste oficiální kávomil.
Jak vypadá pravé italské espresso a z jaké kávy ho připravíte i v pohodlí domova? To vám na online baristickém kurzu prozradí profesionální barista Robin Blaschke. Dozvíte, jaké je definice espressa a dalších kávových nápojů, jak nastavit mlýnek na kávu, jakou kávu zvolit pro přípravu espressa, jak správně vyšlehat mléko, základy latté art a v neposlední řadě jak vyčistit kávovar.
Rozšířený kurz si na vlastní kůži vyzkoušela i kolegyně Katka, která má ke kávě vřelý vztah: „Z přístupu školitele a hlavně z obrovského množství informací jsem byla nadšená. Na kurzu např. uvidíte, že stačí jen trochu přenastavit mlýnek nebo jinak utlačit mletou kávu v páce a z kávovaru vám vyleze úplně jiné kafe. Jednou je nakyslé a vodové, podruhé zase víc hořké, než by muselo být.“
Přečtěte si celý článek o kurzu a dobré kávě
Profesionální barista Robin Blaschke
Jak připravit dokonalé espresso na italských strojích a jak si udělat výbornou kávu i doma, vám prozradí profesionální barista Robin Blaschke, který je zároveň jediným člověkem mimo území Itálie, jenž se pyšní titulem Italian Coffee Trainer od italské kávové akademie AICAF. Ve spolupráci s Rcafé nabízí v Praze baristické kurzy pro laiky i pro ty, kdo se chtějí kávě věnovat na profesionální úrovni.