

































Upečte si bezlepkový dort z oříškové mouky a pozvěte na něj i své přátele.
Budou mrkat, jak snadno se v kuchyni obejdete bez klasické mouky. A ta vůně oříšků, tu si budou pamatovat ještě dlouho.

Tipy na recepty
Inspirujte se recepty a upečte si třeba apple pie nebo quiche.
Apple pie – jablečný koláč s oříškovou drobenkou (bez lepku)
Ingredience
Postup
Koláč pečeme při 175 °C 35–40 minut. Ke konci pečení možná bude
koláč třeba |
Quiche – slaný francouzský koláč (bez lepku)
Ingredience
Postup |
Suroviny:
Pečlivě rozmačkejte banán a přidejte zbytek surovin. Dobře promíchejte a z těsta tvořte malé placičky. Pečte na 180 °C cca 15 – 20 min (dle velikosti sušenek) |
-
Chléb z tvarohu a oříškové mouky
Suroviny:
- 4 vejce
- máslo
- 400 gramů tvarohu
- oblíbené bylinky
- sůl
- sodu
- kmín
- a 500 gramů mandlové mouky
Do mísy rozklepněte vejce a přidejte pokrájený tvaroh. Dál si připravte půl hrnečku rozpuštěného másla a přilijte ho k ostatním surovinám. Přidejte půl lžičky sody, 3 lžičky kmínu a 2 lžičky soli. Všechno rozmíchejte tyčovým mixérem na hladké těsto.
Do směsi přidejte 4 až 5 hrnečků mandlové mouky. Vařečkou smíchejte těsto s moukou a přidejte čerstvé bylinky. My jsme zvolili česnek, rozmarýn a oregano.
Z hotového těsta uplácejte hladký bochník a přendejte ho do mísy vyložené papírem na pečení. Chléb dejte do trouby a pečte ho přibližně 50 minut na 130 stupňů. Dobrou chuť!

Upozornění:
- Maximální hmotnost 1 objednávky je 10 kg.
Na jedno poštovné můžete objednat povolený počet kusů od každé varianty ze všech aktuálních akcí obchodu Oříškov (akce zde).
Adresa pro případné vrácení zboží:
ALIKA a. s., Čelčice 164, Čelčice 798 23