Kde se pivo vaří, tam se dobře daří – a tam také stojí za to se podívat. Ale nejen to – lahodný mok je dobré hlavně ochutnat.
Jižní Morava není jen krajem vína, i pivu se tady daří. A když se někde s láskou vaří, stojí výsledek opravdu za to. 1. selský
pivovárek v Kroměříži vám ukáže, kolik práce za vznikem piva
stojí, a všechny vzorky tu i okoštujete.
Při prohlídce se rozhlédnete po celém pivovaru, zjistíte, jak a z čeho
se pivo vaří, a seznámíte se s každodenním provozem. Poté vás
čeká řízená degustace s podrobným popisem a charakteristikou všech vařených piv (celoročně je na čepu Sedlák 12° a Sedláček 11°, dále ochutnáte piva z denní nabídky) a na zakousnutí
dostanete poctivý krajíc chleba se sádlem a cibulí.
Návštěvníci jsou z prohlídky nadšení, mrkněte se na hodnocení
minulé akce.
Přečtěte si o pivovaru více: je
originální vzhledem i přístupem
Budova pivovaru je originálně navržena tak, aby těžila z jedinečnosti
místa, ve kterém se nachází: patro a terasa nabízí
krásný výhled do krajiny, na Kroměříž a Hostýnské vrchy. Dominantou
pivovaru je cihelný „komín“, který skrývá schodiště
propojující jednotlivá patra a horní vyhlídkovou terasu.
Pivovar stojí v zahradě Selského statku, kde se
v letních měsících počítá i s možností posezení. Hlásí
se k zásadám sociálního podnikání – snaží se zaměstnávat spoluobčany na pracovním trhu znevýhodněné, a tím jim
pomáhá při začleňování do běžného života.
|