
Chutě Indonésie: pestré masové i vege hody či tradiční hostina Rijsttafel
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 1. 6. 2020.
V ceně
- 2× polévka (à 150 ml)
- Sayur Lodeh – zeleninový vývar v kokosovém mléce, tofu, okořeněno galangalem a zázvorem, mungo nudle, rýže
- 2× hlavní chod složený z 9 pokrmů:
- Fazolky Sambal goreng Buncis (80 g) – zelené fazolky v lehce pikantní omáčce s červenými paprikami a kokosovým mlékem
- Sayur Opor (40 g) – zeleninový pokrm s kokosovým mlékem, kurkumou a citronovou trávou
- Tumis Tempeh (40 g) – marinované kousky tempehu ve sladké sójové omáčce s jemným nádechem chilli papriček
- Tahu Guling (40 g) – tofu ve sladké omáčce
- Salát Jali-jali (150 g) – vařená a syrová zelenina se zálivkou z pomerančové i citronové šťávy a s kaffir lime listem, chilli, česnekem a kokosovém mlékem, podáváno s čerstvým koriandrem, smaženou cibulkou a praženými arašídy
- Salát Gado-Gado (190 g) – vařená a syrová zelenina, tofu, vařené brambory, mungo klíčky aj., s omáčkou z arašídů, ochuceno limetkou atd.
- Salát Asinan (30 g) – sladkokyselý salát
- Serundeng (15 g) – kokosové sypání
- Rýže posypaná smaženou cibulkou (160 g)
- 2× dezert
- Dezert s mořskou řasou agar, kokosovým mlékem a chlebovníkem, podávaný s kokosovo-pandanovou omáčkou (65 g)
- 2× káva/čaj
- Rezervace: místa si zamluvte dostatečně předem přes rezervační formulář na webu restaurace – do poznámky uveďte zda máte voucher na degustační menu, či na Rijsttafel.
- Kódem voucheru se prokážete při návštěvě restaurace.
- U varianty Luxusní hostina Rijsttafel je třeba rezervovat místo 24 hod. předem.
- Jídlo s sebou: restaurace se snaží chovat šetrně k přírodě, zkuste to s ní. Pokud si chcete jídlo odnést, rádi vám ho zabalí do vašich vlastních krabiček a za ušetřený materiál vás pochválí.
- Voucher lze v rámci 14denní zákonné lhůty od zakoupení stornovat.
Obsahuje následující alergeny:
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 1. 6. 2020.
V ceně
- 2× polévka
- Javánská polévka Soto Ayam (150 ml) – vývar z krůty okořeněný citronovou trávou, galangalem, indonéským bobkovým listem atd., zelenina, smažená cibulka, krůtí maso, rýže
- 2× hlavní chod složený z 9 pokrmů:
- Hovězí Rendang (40 g) – velmi pomalu dušené hovězí bio maso v kokosovém mléce, okořeněné mj. indonéským bobkovým listem, římským kmínem, badyánem, hřebíčkem, kurkumou, limetkovým listem, kořenem galangalu a zázvorem
- Krůtí Opor (40 g) – krůtí kousky v kokosovém mléce s citronovou trávou a kurkumou
- Fazolky Sambal goreng buncis (80 g) – zelené fazolky v omáčce s červenými paprikami a kokosovým mlékem, kořeněné semínky koriandru
- Rujak (40 g) – jemně pálivé kousky krůtího masa dušené v kokosovém mléce kořeněném zázvorem a citronovou trávou
- Salát Jali-jali (150 g) – vařená a syrová zelenina se zálivkou z pomerančové i citronové šťávy s kaffir lime listem a chilli, česnekem, kokosovém mlékem, podáváno s čerstvým koriandrem, smaženou cibulkou a praženými arašídy
- Salát Gado-Gado (190 g) – vařená a syrová zelenina, tofu, vařené brambory, mungo klíčky aj., s omáčkou z arašídů, ochuceno limetkou atd.
- Salát Asinan (30 g) – sladkokyselý salát
- Rýže posypaná smaženou cibulkou (160 g)
- 2× dezert:
- Dezert s mořskou řasou agar, kokosovým mlékem a chlebovníkem, podávaný s kokosovo-pandanovou omáčkou (65 g)
- 2× káva/čaj
- Rezervace: místa si zamluvte dostatečně předem přes rezervační formulář na webu restaurace – do poznámky uveďte zda máte voucher na degustační menu, či na Rijsttafel.
- Kódem voucheru se prokážete při návštěvě restaurace.
- U varianty Luxusní hostina Rijsttafel je třeba rezervovat místo 24 hod. předem.
- Jídlo s sebou: restaurace se snaží chovat šetrně k přírodě, zkuste to s ní. Pokud si chcete jídlo odnést, rádi vám ho zabalí do vašich vlastních krabiček a za ušetřený materiál vás pochválí.
- Voucher lze v rámci 14denní zákonné lhůty od zakoupení stornovat.
Obsahuje následující alergeny:
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 1. 6. 2020.
V ceně
- 2× na úvod:
- Prosecco cocktail Malina a bublinky, sladké opojení likérem Chambord
- Karafa vody
- 2× předkrm složený ze 3 chodů:
- Bolabola (3 ks) – kurkumové rýžové kuličky obalené v kořeněném restovaném kokosu v pikantní omáčce
- Javánská polévka Soto Ayam (150 ml) – vývar z krůty okořeněný citronovou trávou, galangalem, indonéským bobkovým listem atd., zelenina, smažená cibulka, krůtí maso, rýže
- Sate Ayam (2 ks) – grilované marinované krůtí maso na špejli, podávané s omáčkou z arašídů, limetkových listů, cukrem z kokosové palmy a sójovou omáčkou
- 2× na osvěžení:
- Angelato citronový sorbet na osvěžení
- 2× hlavní chody složený z 10 pokrmů:
- Hovězí Aceh (45 g) – bio hovězí v omáčce s výraznou chutí kardamomu, hřebíčku a badyánu
- Krůtí Opor (45 g) – krůtí kousky v kokosovém mléce s citronovou trávou a kurkumou
- Fazolky Sambal goreng buncis (80 g) – zelené fazolky v omáčce s červenými paprikami a kokosovým mlékem, kořeněné semínky koriandru
- Tahu Ijo (80 g) – veganský pokrm, kostičky tofu marinované v koriandrovém semínku, osmažené a poté ještě dovařené v pastě ze zelených paprik, zázvoru, česneku, citronové trávy a kaffir lime listu
- Rujak (45 g) – jemně pálivé kousky krůtího masa dušené v kokosovém mléce kořeněném zázvorem a citronovou trávou
- Salát Sarinande (150 g) – posypaný praženými drcenými arašídy se zálivkou z mj. chilli, česneku, hořčice a máty
- Salát Gado-Gado (150 g) – vařená a syrová zelenina, tofu, vařené brambory, mungo klíčky, podávané s omáčkou z arašídů, ochuceno limetkou
- Salát Asinan (30 g) – sladkokyselý salát
- Jasmínová rýže (160 g) se smaženou cibulkou
- Žlutá rýže NasiKuning (160 g) – jasmínová rýže vařená s kurkumou, citronovou trávou a limetkovým listem
- 2× dezert (dle výběru):
- Klepon – tradiční rýžovo-kokosové kuličky plněné cukrem z kokosové palmy
nebo - Domácí kokosové tiramisu
- Klepon – tradiční rýžovo-kokosové kuličky plněné cukrem z kokosové palmy
- 2× káva/čaj
Velká tradiční hostina Rijsttafel je vhodná pro oslavy, posezení s přáteli či delší romantický večer pro 2 osoby.
- Rezervace: místa si zamluvte dostatečně předem přes rezervační formulář na webu restaurace – do poznámky uveďte zda máte voucher na degustační menu, či na Rijsttafel.
- Kódem voucheru se prokážete při návštěvě restaurace.
- U varianty Luxusní hostina Rijsttafel je třeba rezervovat místo 24 hod. předem.
- Jídlo s sebou: restaurace se snaží chovat šetrně k přírodě, zkuste to s ní. Pokud si chcete jídlo odnést, rádi vám ho zabalí do vašich vlastních krabiček a za ušetřený materiál vás pochválí.
- Voucher lze v rámci 14denní zákonné lhůty od zakoupení stornovat.
Obsahuje následující alergeny:
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
- Naše stravenka – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Kuchyně Indonésie je tak pestrá a nevšední… Jaké tedy asi bude posezení u jídla v indonéské restauraci? Prostě jedinečné!
A jedinečná je jak kuchyně, tak atmosféra v restauraci Javánka. I na pražských Vinohradech objevíte mnoho exotických chutí. Speciální degustační menu tu připravili pouze pro vás, zákazníky Slevomatu. Takovou spoustu pokrmů najednou v této restauraci jen tak neochutnáte.
Restaurace si zakládá na tom, že vaří pouze z pečlivě vybraných surovin od českých dodavatelů a pěstitelů. Většinu z nich najdete prodávat na farmářských trzích na nám. Jiřího z Poděbrad. Uvidíte, jak původní receptury vyhovují moderním gastro trendům – jídelní lístek je tu totiž plný přirozeně veganských i bezlepkových pokrmů. |
Otestováno našimi kreativci
Na hostinu Rijstaffel vyrazila Pája ze slevomatího video týmu a copywriterka Bára: „Důkladně jsme se připravily, takže jsme přes den jedly jen zlehka, abychom zvládly všechno ochutnat. Obsluha je tu neskutečně milá a ke každému jídlu jsme dostaly krátký výklad. Sympatické je třeba to, že polévku vaří z krůtího masa místo tradičnějšího kuřete, protože krůtí u nás dokážou sehnat ve vyšší kvalitě.“
„Předkrmy nás nadchly, špízy Sate Ayam s arašídovou omáčkou chutnají přesně jako na Bali. A hlavní chody, to je taky fantazie. S masem, vege, jemně pikantní… Ochutnávání mnoha jídel v menším množství nemá chybu, člověk zkusí i věci, které by si třeba ve standardní porci neměl odvahu objednat.
Fajn je, že se tu nikam nespěchá. Mezi jednotlivými chody nás nechali vydechnout, než přinesli další parádu. Ale přece jen jsme dvě holky a žádní velcí jedlíci, i proto je velmi milé, že jsme si nedojedené jídlo mohly sbalit do krabiček – mají tu samozřejmě i vlastní boxy, ale za to, že jsme si donesly svoje, jsme dostaly extra pochvalu.“