Rande v zimě? Místa v Praze, kde se vám bude líbit

Rande v zimě? Místa v Praze, kde se vám bude líbit

Mirka Jaroševská Sdílet

Ať už hledáte vhodný dárek pro partnerku či partnera, nebo jen plánujete romantické překvapení, s dobrou večeří neuděláte chybu. Protože dobrých restaurací je spousta a najít tu správnou může být někdy oříšek, vyzkoušeli jsme jich několik za vás, abychom vám výběr usnadnili. 

Dobré jídlo s výhledem na Karlův most

Charles Bridge restaurant je místo na romantické rande jako dělané. Prostředí je nádherné, nazdobené (obzvlášť kouzelné teď v předvánočním čase) a výhled je naprosto božský. Doporučujeme přijít tak, abyste se stihli kochat Karlovým mostem a okolím za světla, a zůstat i po setmění, kdy je vše nasvícené a atmosféra ještě romantičtější.

Kde: Pár kroků od Staroměstské mostecké věže, tramvajová zastávka Karlovy lázně.

„Jídlo je tu skvělé, obsluha moc milá a určitě oceníte i velký výběr vín.“ Týna Kohoutová, copywriterka

Indonéské speciality a pohodové prostředí

Interiér této restaurace je příjemný, obsluha neskutečně milá a líbit se vám bude i servírování na talířcích a v mističkách s nejrůznějšími vzory a motivy. Je to hezky veselé, žádná strohost. Ke každému jídlu dostanete krátký výklad. Sympatické je třeba to, že polévku vaří z krůtího masa místo tradičnějšího kuřete, protože krůtí u nás dokážou sehnat ve vyšší kvalitě.

„Předkrmy nás nadchly. Špízy Sate Ayam s mojí milovanou arašídovou omáčkou chutnají přesně jako na Bali a polévka, která už na dálku voněla citronovou trávou, jakbysmet. No a hlavní chody, to je taky fantazie. S masem, vege, jemně a jeden i trochu více pikantní, k tomu skvělá bílá i kurkumou provoněná žlutá rýže, kterou jsme si navíc mohli přidat…“ Bára Kejvalová, team leader copywriterů

Fajn je, že se tu nikam nespěchá, strávit tu můžete klidně 3 hodiny. Mezi jednotlivými chody vás nechají vydechnout, takže se po krátké pauze můžete s chutí pustit i do dezertů. 

Kde: Pár kroků od tramvajové a autobusové zastávky Jana Masaryka.

Loď s výhledem na Vltavu

Večeře u krbu nebo při svíčkách, terasu s výhledem na řeku, prostornou zastřešenou zahrádku, to vše nabízí restaurační loď Rosmarina. Na palubě vás přivítá velice milá a laskavá obsluha a nabídne vám některou z mnoha místních specialit. Vybere si každý. V bohatém menu najdete pizzy, ryby, středomořské speciality i tradiční českou kuchyni.

Jídlo tu nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá. Restaurace se nachází v těsné blízkosti cyklostezky podél Vltavy a nedaleko je také zábavní park, který nabízí spoustu aktivit pro dva i celou rodinu.

Kde: U tramvajové zastávky Belárie.

Interiér jako velká pocta přírodě

Celý koncept interiéru restaurace NaJedli vás nadchne. Kombinace kamene, dřeva a mechu funguje opravdu úžasně. A jak je obecně známo, tak v lese vždycky člověku hezky vytráví. V této fázi zde ovšem nastává „problém“ – místní menu nabízí tolik lákavých dobrot a specialit, že byste nejraději ochutnali všechno. A že je z čeho vybírat! Zdejší majitel preferuje tradiční kuchyni postavenou na jednoduchosti a kvalitních surovinách.

„Svíčková omáčka s žemlovými knedlíky nebo hovězí rib-eye steak, které jsme ochutnali, jsou opravdu famózní. Přesto, že se restaurace nachází v poměrně rušné části Smíchova, cítili jsme se jako v nějaké oáze klidu a pohody. Třešničkou na dortu je krytá zahrádka v atriu budovy a velmi milá obsluha.“ Martin Lukeš, fotograf

Kde: Přímo v centru Anděla, blízko tramvajové zastávky.

Poctivá česká kuchyně a Počernická 12°

V areálu Počernického pivovaru si přijdou na své nejen milovníci procházek, kterým se bude líbit malebné prostředí, ale také vášniví fanoušci dobré gastronomie. Restaurace je součástí panského dvora a uspokojí chuťové pohárky i těch nejnáročnějších gurmánů. Zdejší šéfkuchař vsadil na tradiční a poctivou českou kuchyni, která skvěle zapadá do konceptu celého podniku.

V chladnějších dnech přijde vhod něco vydatnějšího – doporučujeme kachnu s dokřupava pečenou zlatavou kůrčičkou, variací houskových a bramborových knedlíků a tradičním červený i bílým zelím. Obsah stylového kameninového pekáčku zasytí bez problému i 4 hladové strávníky. A protože kachna musí plavat, není nic lepšího než tuto lahůdku spláchnout Počernickou 12°, specialitou místního mistra Sládka, pana Urbana.

Kde: Přímo u zámku Dolní Počernice.

Rakouská kuchyně s atmosférou vídeňské kavárny

Až se vydáte na romantickou procházku po staré Praze, hned u Karlova mostu sejděte po schodech dolů a zastavte se v restauraci Kočár z Vídně. Hned po příchodu na vás dýchne atmosféra vídeňské kavárny, kterou podporuje příjemná hudba v pozadí. Obsluha je velmi vstřícná, jídlo moc dobré. A jak název restaurace napovídá, pochutnáte si tu na specialitách rakouské kuchyně

„Moc se nám líbil interiér zdobený obrazy a bustami rakouských panovníků, mělo to své kouzlo. Z jídel nás nejvíc nadchla krémová česnečka, ta byla naprosto skvostná.“ Mirka Jaroševská, copywriterka

Kde: Tramvají na zastávku Malostranské náměstí a poté pešky na Karlův most. Pak už jen stačí seběhnout schody.

Burgery z nejkvalitnějšího masa

Málokdo ví, že George Prime Burger používá nevyužitelné kousky ze sesterské restaurace na Staroměstské, kde připravují steaky nejvyšší kvality. Takže místo toho, aby vyhodili zbytky top masa, udělají z nich ještě skvělé burgery. 

 

„Mně se líbilo, že víš, odkud to maso je. A že je fakt v top kvalitě. Že těm kravičkám nepíchali antibiotika a steroidy. No a chuťově bych chtěl vypíchout jejich majonézu, taková svěží, nijak mě nezaplácla.“ Richard Müller, videomág

Kde: Na Václavském náměstí, vedle budovy Lucerna Music Bar.

Mirka Jaroševská

Mirka Jaroševská

Jsem holka z Moravy, která miluje svoji rodinu, zvířata (obzvlášť ta svoje) a knížky. Mám ráda zasněžené Vánoce s horkým kakaem v ruce a bouřky za teplého letního dne. Zbožňuju tanec a zpěv a kreslení i jiné tvůrčí práce a ve volných chvílích fakt moc ráda peču. (Ale musí to pak někdo fakt moc rád jíst.) A když nejsem líná psát a fotit, ráda bavím lidi na Instagramu právě jako "Holka z Moravy".