Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Kurzy vaření ve Food Atelieru: ryby a dary moře, moderní bezmasá kuchyně i dezert

Food Atelier Ostrava - Moravská Ostrava a Přívoz (mapa)

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Food Atelier

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

Mapa
© OpenMapTiles  © Přispěvatelé OpenStreetMap

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku

Přehled nabídky

Varianty (2)

Termín

St 23. 10. 2019 17:00

1 osoba

Kurz vaření ve Food Atelieru na téma Ryby a dary moře pro 1 osobu

  • Naučíte se:
    • Vykosťovat ryby
    • Připravit lososa à la Yanick s kedlubnovou šťávou
    • Udělat salát z tygřích krevet, guacamole a marie rose dip
    • Uvařit rybí polévku bouillabaisse z Francie 
    • Petrželové pyré, dýňové pyré, mangold
    • Upéct čokoládový mousse s malinovým dipem
  • Termín kurzu: 23. 10. 2019
  • Délka kurzu: 5 hodin (17.00–22.00)
  • Certifikát od šéfkuchaře Davida Valíčka
  • Suroviny
  • Zapůjčení vybavení na vaření

Všechny výsledné pokrmy i sníte. Včetně párování nápojů. 

  • Rezervace: zakoupením voucheru máte automaticky rezervované místo na vybraném termínu kurzu.
  • Svoji účast ale potvrďte na mailu info@foodatelier.cz nejpozději den před termínem kurzu zasláním kódu voucheru a kontaktu na vás. 

Voucher není možné stornovat ani refundovat.

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

3 600 Kč −32 % 2 449 Kč
3 600 Kč −32 % 2 449 Kč
3 600 Kč −32 % 2 449 Kč
3 600 Kč −32 % 2 449 Kč
Obdržíte certifikát od šéfkuchaře Davida Valíčka
Kurzy ve večerním čase 17.00–22.00
Unikátní budova oceněná anketou Stavba roku

Věděli jste, že i kuchaři mají své ateliéry? Na rozdíl od těch malířských však nevoní terpentýnem, ale skvělým jídlem.

V uvolněné atmosféře Food Atelieru vás v 5hodinovém kurzu šéfkuchař David Valíček naučí vše potřebné. V Davidově gastronomii se snoubí tradiční česká kuchyně s moderní gastronomií i asijskými vůněmi. Na výběr máte 2 kurzy, kde se naučíte připravovat ryby a dary moře či vařit moderně a pestře bez masa. 

Co se v kurzu naučíte

V malé skupince maximálně osmi osob začnete prohlídkou rozsáhlých prostor Compress Hall a servisem v podobě kávy, čaje, vytříbeného vína nebo kvalitní whiskey. Prohlídku zakončíte v prostoru samotné kuchyně, kde na vás již budou čekat veškeré suroviny.

Krok po kroku si projdete připravované menu a detailně se seznámíte s jednotlivými ingrediencemi. Pak vás čeká jen stručné poučení o bezpečnosti práce a můžete začít. Menu má několik chodů a každý z nich budete bezprostředně po uvaření společně degustovat

Po finální ochutnávce bude prostor pro dodatečné prozkoumání všech receptů na tabuli a společné focení. Sladkou tečkou na závěr bude soutěž v prezentaci jídla a jeho následné nafocení. Budete odcházet naplněni nejen jídlem, ale i dojmy z výjimečného zážitku v krásném prostředí ve společnosti zapálených šéfkuchařů. 

Čerpejte zkušenosti u profesionála

Inspiraci a kreativní vhled získal šéfkuchař Food Atelieru při práci ve světoznámých restauracích po celém světě, například v hotelu Burj al Arab v Dubaji, v restauraci Fig and Oliv na Manhattanu, v KPMG u Michellinského kuchaře Stacey Harrise nebo v londýnské Berners Tavern u šéfkuchaře Jasona Athertona.

Food Atelier je zhmotněním snu Davida Valíčka: vařit pro malý počet hostů, plně se jim věnovat a podělit se o chutě, které poznal na cestách. Zároveň doufá, že se v Compress Hall spojí špičkoví kuchaři severní Moravy a Slezska a budou dále inspirovat další kuchaře – nejen ty mladé – pro vášeň ke gastronomii.

Kurz v prostorách s unikátní atmosférou

Compress Hall je nejstarší zachovanou budovou národní kulturní památky Dolu Hlubina (součást Dolních Vítkovic). Pochází z 50. let 20. století a po ukončení průmyslového využití přešla stavba několika úpravami. Spolu s okolními budovami se Compress Hall umístila na přední příčce ankety Stavba roku 2015. 

Nahoru