Vyrobte si vlastní sýr nebo jogurt: Kurzy výroby sýrů a mléčných výrobků
Přehled nabídky
Řekněte sýr. Nebo víte co? Radši si ho rovnou vyrobte.
A takový dobrý sýr se hodí vždycky, proto vyrazte na rodinnou minifarmu KOZFARMMAR a naučte se připravit vlastní sýry v domácích podmínkách. Naučíte se zde základní postupy pro domácí výrobu mléčných výrobků a sýrů. Vyrobíte si vlastní sýry z mléka, které si odvezete domů.
Kurzy probíhají v prostorech malé domácí sýrárny. Maximální kapacita kurzu je 6 osob (nízký počet účastníků zaručuje prostor pro individuální přístup i komfortnější získávání praktických technologických dovedností jednotlivců přímým zapojením do výroby).
Na kurzu se také dozvíte:
- skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
- pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
- mlékárenské kultury, očkování mléka
- teploty, sýření
- krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
- solení, lisování, zrání
Ubytování a stravování ve městě - výběr z místních ubytovacích a stravovacích zařízení (v okolí do 20km – Slavkov u Brna, Vyškov, Rousínov, Kyjov).
Možnost stravování v několika restauracích v blízkém okolí. Nakoupit lze v Penny, Lídlu či Coopu.
Parkování před domem i v ulici zdarma.