Jak si gurmán představuje Vietnam? Jako zemi s loukami citronové trávy a řekami rybí omáčky.
Přijďte do Café Buddha v Norské ulici objevit Vietnam. Nebo ještě
lépe: vietnamskou kuchyni. Gurmán, cestovatel, šéfkuchař a majitel
Štěpán Návrat, šéfkuchař Benjamin či Radek Jakubec vás provedou těmi
nejbláznivějšími uličkami Saigonu a Sapy a naučí vás připravit menu
o 4 chodech. Vařit budete ve skupině 8–12
účastníků.
Jaká
jídla budete připravovat?
- Vietnamese summer rolls – letní nesmažené závitky
z rýžového papíru se zeleninou, mátou, mangem, nudlemi a krevetami
- Bun cha – grilovaný marinovaný vepřový bůček
s nudlemi, bylinkami a zálivkou
- Pho bo stock – aromatický vývar pro přípravu
tradičních polévek Pho
- Nuoc cham sauce – typická omáčka používaná do většiny vietnamských jídel
- Vietnamská káva Trung Nguyen s kondenzovaným
mlékem
|
Vietnamská jídla jsou pestrá a výrazná. Mají málo tuků a hodně
sacharidů, takže lahodí i vyznavačům zdravého životního stylu.
Štěpán Návrat se jídla učil připravovat přímo v Saigonu, Bangkoku,
Phuketu a v malých vesničkách Chiang Rai při svých asijských toulkách.
Později působil ve vyhlášených pražských restauracích Bangkok a Cafe
Buddha pod zkušenou kuchařkou Sofii Smith a Ratanou Phomprasit, která své
umění předvádí právě v Café Buddha Balbínova, v Modrém Zubu,
restauraci Noi nebo Občanské Plovárně.
„Všechno, co jsme uvařili, jsme ochutnali, bylo dost pro každého.
Líbilo se mi, že jsme ingredience připravovali společně a nezdržovali se tím, že by si každý dělal všechno svoje. Nejlepší byly palačinky.
:-)“ – Kateřina, 06/2018