Jako předkrm jízda do 50 metrů, jako hlavní chod věžičky z ptačí perspektivy a výhled do dáli jako dezert. A k tomu skvělé jídlo!
Připravte se na neskutečný zážitek kombinující skvostné jídlo
s vysoce netradičním prostředím! Před vámi 4chodové menu
od špičkového šéfkuchaře, pod vámi Riegrovy sady a kolem vás?
Nic! Jen vzduch a výhled, který vám vyrazí dech. To je Dinner in the Sky, večeře podávaná na plošině až
50 m nad zemí.
Plošina bude v Praze v září 2019, vrací se sem opět
po roce, protože putuje po světě. Zákazníci, kteří si večeři ve výšce
vychutnali v předchozích letech, jsou nadšení: „Skutečně
jedinečné, předčilo očekávání, a to jsem už leccos zažila (jak
z hlediska enogastronomie, tak i v oblasti extrémních a adrenalinových
aktivit). Možná zaslechnete názory, že je to předražené, profláklé
apod. – nevěřit :) Byli jsme velmi spokojeni.“ Arianne,
8. 9. 2017
Večeře v oblacích
A co vás vlastně čeká? Usednete na vyhlídkovou plošinu a necháte
se jeřábem vynést do úctyhodné výšky. Nebudou kolem vás žádné zdi ani
pevná zem pod nohama.
Tím ale zážitek zdaleka nekončí. Uprostřed plošiny se bude zručně
ohánět špičkový šéfkuchař, který vám připraví a naservíruje
4chodovou večeři. Nebeský barman k ní přidá skleničku vína i nealka,
aby byla atmosféra dokonalá. Celá akce trvá
60 minut a nechá ve vás hluboký dojem.
Tip: Dobře se oblékněte, nahoře je chladněji než
dole.
Na čem si pochutnáte – zatím tajné
Přesné menu a jméno kuchaře, který bude vařit, jsou zatím tajné.
Konkrétní informace odhalí pravděpodobně v srpnu 2019. Pro představu:
minule vařil šéfkuchař Dalibor Navrátil a pro hosty nachystal toto menu.
Menu s masem
- Mille-feuille z pošírovaných grónských krevet se zauzeným lilkovým
kaviárem, krystalická parmazánová omáčka, krevetový pigment
- Hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha, křupavé brambory a majoránkový olej
- Telecí nízký roštěnec v úpravě sous-vide, podávaný s křupavým
bramborovým závinem ve filo těstě, tomatové concasse plněné restovaným
řapíkatým celerem, silná masová šťáva
- Pečený marcipánový knedlíček plněný višněmi, podávaný
s malinovým sorbetem a krémovou omáčkou z pečeného máku s jablíčky
Granny Smith
Vegetariánské menu
- Mille-feuille z avokáda a sladkých brambor, čerstvého koriandru a restovaného sezamu, zauzený lilkový kaviár
- Hříbkový krém s marinovaným tofu smaženým v panko strouhance,
křupavé brambory a majoránkový olej
- Risotto s marmeládou z pečené červené cibule, citronového tymiánu,
marinovaná hlíva ústričná, sušená červená řepa
- Pečený marcipánový knedlíček plněný višněmi, podávaný
s malinovým sorbetem, krémová omáčka z pečeného máku s jablíčky
Granny Smith
I za rok se večeře ponese v podobném duchu, těšte se na samé dobroty
světové kuchyně.
|
Není se čeho bát
Nespadne to s námi? Nespadne! Plošinu jistí jeřáb a 16 ocelových lan,
budete v bezpečí. Navíc si zapnete bezpečnostní pásy.