Mottem Indonésanů je „Jednota v rozmanitosti.“ A vztáhnout se dá i na zdejší jídlo – spousta rozmanitých chutí, jedna velká dobrota!
Vyzkoušejte exotické speciality, které pro vás uvaří indonéský master chef Faarudin Wau, jehož umění je prostě wau! V restauraci & kavárně Garuda vám připraví slavnostní Tumpeng, efektní degustační tác, uprostřed něhož se tyčí kokosová rýže, kolem které je vyskládaná jedna dobrota vedle druhé.
„Všechno bylo na jedničku! Jídlo bylo skvělé a obsluha suprová.“ (Svatava, 11/2018)
Když se řekne indonéská hostina, je tím myšlena opravdu spousta jídla, takže ke stolu usedněte klidně ve čtyřech. Těšte se na farmářské kuře i kachnu, hovězí maso a velké tygří krevety, ale také vegetariánské speciality s tofu a tempehem či jarní závitky s lososem.
Že některé názvy (nebo většinu) slyšíte poprvé? Nic se nebojte, číšníci vás jednotlivými chody provedou, odtajní tajuplná jména a doporučí, co se k čemu hodí. A rádi přidají i tipy z nápojového lístku: zkuste čajové směsi, čerstvé ovocné šťávy a na závěr indonéskou kávu.