Krevety, jelení roastbeef, carpaccio z lososa atd.
Velmi dobře ošetřené pivo
Malý talíř plný velkého jídla – to je tapas.
Tapas, to je radost ze sdílení jídla a poznávání nových chutí.
Přijďte se zaradovat i vy. Vezměte kamaráda nebo svou drahou polovičku a vyrazte do restaurace Šnyt v Sokolské, kde si dáte celkem
čtyři talíře tapas a dvě piva šnyt k tomu.
Koncept restaurace je založen na napěněných mocích z pivovaru
Lobkowicz a výjimečném jídle. Z jídelního lístku si zvolíte
2 studené a 2 teplé tapas. Vaše chuťové pohárky budou mít pré –
seznamte je třeba s lahůdkovou španělskou šunkou, carpacciem z divokého
lososa Keta, jelením roastbeefem nebo aztéckou salsou Guacamole. Nebo vás
nalákají tygří krevety či králičí roláda?
A co je vlastně šnyt? Ani půllitr, ani malé pivo. Jak
už psal Karel Čapek, je to míra, za kterou se nemusíte stydět, a přesto se pěkně zavlažíte. Hoříte zvědavostí? Přečtěte si víc.
Šnyt je malé pivo ve velké sklenici. Pan výčepní nejprve mírným
pootočením kohoutu nařízne do sklenice dostatečné množství pěny,
otevře pivní kohout naplno a pod pěnu dočepuje pivo tak, aby bylo ve sklenici cca 1/3 piva, 1/3 pěny a 1/3 sklenice zůstala prázdná. Pivo se vyznačuje tekutou krémovou pěnou, středním řízem a čerstvostí. Hustá
pěna se postupně přeměňuje v pivo a dochází na míru cca 0,25 až
0,3 l.