Japonští kuchaři prozradili, že při práci nejraději poslouchají cut & roll, hudební styl, jehož název lze volně přeložit jako krájení a rolování.
Právě o to jde v japonské kuchyni především, ale není to
zdaleka vše. Naučte se připravovat výborné rolky a další asijské
speciality i vy. Kurzem vás provede Štěpán Návrat, šéfkuchař a majitel
oblíbené restaurace Café
Buddha v Norské ulici.
V nabídce jsou kurzy pro sushimistrovstvím dosud
nepolíbené i zkušenější kuchaře, pořídit si můžete rovnou
i balíček obou. Pokud jste dosud sushi jen jedli, zapište se
do kurzu pro začátečníky, který vám
odhalí tajemství japonské kuchyně jako celku. Zjistíte, jak
správně vařit rýži, porcovat čerstvou rybu a krájet zeleninu, a ani nemrknete, na světě bude set s 28 kousky.
Přivítání
Krátké zasvěcení do japonské kuchyně, která není jenom o sushi
Ukázka přípravy správné sushi rýže a její ochucení
Představení japonských surovin, jejich využití a nákup
Porcování filetu čerstvé ryby
Správné krájení čerstvé zeleniny a ryby, které využijete pro přípravu
Společně připravíte sushi set o 28 ks (různé druhy maki i tradiční
rolka naruby)
Individuálně dle šikovnosti si zkusíte vytvořit čtyři druhy sushi
rolek (Oshinko maki, Sake maki, California roll, Futo maki)
Naučíte se, jak správně nakrájet sushi a nazdobit wasabi či
zázvor
Pro absolventy začátečnického kurzu, kteří
chtějí svou zručnost potrénovat a obzory rozšířit, je
připraven kurz pro pokročilé, kde už si
pohrajete třeba i s tempurou a také vykouzlíte sladkou japonskou
tečku.
Koka Bura Roll – sushi s krevetovou tempurou, nakládaným zázvorem,
jarní cibulkou, okurkou a křepelčí majonézou
Sake Nigiri – ruční výroba lososového nigiri
Oshinko Maki – hoso maki se žlutou ředkví
Cold Colours – sushi rolka s krémovým sýrem, lososem, avokádem a plátky manga s praženým sezamem
New Style Califonia Tempura – tempurovaná uromaki rolka s lososem,
okurkou, avokádem a krabí tyčinkou
Pokud se rozhodnete absolvovat kurz v Café Buddha, máte jistotu, že se učíte od těch nejpovolanějších. Přestože Štěpán, ani při troše
dobré vůle, nevypadá jako Asiat, jeho cestovatelské období po tomto
kontinentě ho opravňuje k tomu, aby s čistým svědomím předával svoje
zkušenosti dál. Díky tomuto kurzu si ušetříte řadu nevydařených
domácích pokusů, připálených hrnců a hromady rozvařené nebo nedovařené rýže. Suroviny na dobré sushi nepořídíte zrovna za hubičku,
tak proč jimi zbytečně plýtvat.
Po skončení kurzů si můžete objednat začátečnický Sushi Home
Set, který vám ulehčí domácí přípravu sushi, a případně si zakoupit
japonské suroviny, bez kterých se doma neobejdete.
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.