Řekněte sýr. Nebo víte co? Radši si ho rovnou vyrobte.
V rodinné minifarmě KOZFARMMAR vás během jednoho víkendu naučí vyrábět sýry a mléčné produkty v domácích podmínkách. Na výběr máte několik termínů od října až do prosince.
Kurz se koná ve vybavené domácí sýrárně a je pro 6 účastníků, kteří se hned na začátku rozdělí do dvojic. Každá dvojice pak vyrábí své vlastní sýry. Co na kurzu vyrobíte, to si také odvezete a zbaštíte doma.
Vyzkoušíte si také výrobu jogurtu, tvarohu, čerstvého sýru, hrudkového pro brynzu, polotvrdého, camembertu aj. Používat budete kravské i kozí mléko. Když budete chtít, můžete si dojení vlastnoručně vyzkoušet.
Dobře, ale kde přespím?
Na farmě jsou pro vás nachystané dva třílůžkové pokoje v podkroví, každý s TV a společným sociálním zařízením. Na jídlo můžete chodit do několika restaurací v blízkém okolí, případně si nakoupit v místních obchodech nebo si objednat dovoz pizzy. V průběhu kurzu máte zajištěné občerstvení (káva, čaj, voda) zdarma. Parkovat můžete v uzavřeném dvoře také zdarma.