Jiné zvyky, jiná kultura, jiné chutě a jiné koření dávají většinou dohromady skvělou kombinaci. Ochutnejte něco zcela nového v uzbecké restauraci Samarkand!
Degustační menu pro dva gurmány zahrnuje:
Studený nebo teplý předkrm
2× salát Asia nebo salát Lazzat (studený) / Naryn nebo masová kapsa Samsa (teplý)
Polévka
2× Lagman nebo Šurpa
Hlavní chod
2× Pilav Čajchana nebo Pilav Samarkand
Dezert
2× Chak Chak nebo Pachlava
Přečtěte si o jednotlivých jídlech:
Salát Asia tvoří rajčata, okurky, papriky a vařené hovězí maso se zálivkou z rostlinného oleje.
Salát Lazzat představuje vařený hovězí jazyk a kuřecí maso se zeleným hráškem, nakládané a čerstvé okurky, jablka, naťová zelenin, koření a majonéza.
Naryn je uzbecký národní předkrm z vařených tenkých domácích nudlí a masa, podává se s vývarem.
Masová kapsa Samsa je z listového těsta s náplní ze skopového masa, cibule a koření.
Polévka Lagman obsahuje ručně dělané široké nudle v řídkém nálevu se zeleninou, kořením a zeleninovou natí.
Polévka Šurpa je tradiční uzbecká sváteční polévka z libového skopového masa, brambor, mrkve, cibule, česneku a koření.
Pilav Čajchana tvoří výběrová rýže, nejčerstvější maso, mrkev, aromatické koření a česnek jako ozdoba. Pro autentické vychutnání se doporučuje jíst rukama. Podává se se salátem Ačik-čučuk.
Pilav Samarkand – lehké jídlo, které se na rozdíl od čajchanského rizota nepromíchává, ale servíruje na ljagan (tradiční nádobí na pilav) ve vrstvách. Podává se rovněž se salátem Ačik-čučuk.
Restaurace Samarkand nabízí vedle výborného jídla také bohatě zdobený interiér s ručně tkanými koberci, vyřezávanými lustry a krásnými keramickými mozaikami. Výhled ven budete mít také ten nejlepší – na Karlův most.