Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Menu pro dva v uzbecké restauraci Samarkand

Restaurant Samarkand Praha - Malá Strana (mapa) cca 25 km / 30 min
Počítáno autem z Ptic.
Mapa
© OpenMapTiles  © Přispěvatelé OpenStreetMap

Přehled nabídky

Varianty (1)

Můžete využít do 31. 7. 2013

  • Rezervace alespoň 3 dny předem na tel. 773 870 000 nebo 257 225 588.
  • Zrušení rezervace min. 24 hod. předem, jinak voucher propadá.
  • Platí na konzumaci v restauraci.

Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:

Jak funguje převod benefitních bodů?

1 320 Kč −51 % 649 Kč
1 320 Kč −51 % 649 Kč

Jiné zvyky, jiná kultura, jiné chutě a jiné koření dávají většinou dohromady skvělou kombinaci. Ochutnejte něco zcela nového v uzbecké restauraci Samarkand!

Degustační menu pro dva gurmány zahrnuje:

Studený nebo teplý předkrm

  • 2× salát Asia nebo salát Lazzat (studený) / Naryn nebo masová kapsa Samsa (teplý)

Polévka

  • 2× Lagman nebo Šurpa

Hlavní chod

  • 2× Pilav Čajchana nebo Pilav Samarkand

Dezert

  • 2× Chak Chak nebo Pachlava

Přečtěte si o jednotlivých jídlech:

Salát Asia tvoří rajčata, okurky, papriky a vařené hovězí maso se zálivkou z rostlinného oleje.

Salát Lazzat představuje vařený hovězí jazyk a kuřecí maso se zeleným hráškem, nakládané a čerstvé okurky, jablka, naťová zelenin, koření a majonéza.

Naryn je uzbecký národní předkrm z vařených tenkých domácích nudlí a masa, podává se s vývarem.

Masová kapsa Samsa je z listového těsta s náplní ze skopového masa, cibule a koření.

Polévka Lagman obsahuje ručně dělané široké nudle v řídkém nálevu se zeleninou, kořením a zeleninovou natí.

Polévka Šurpa je tradiční uzbecká sváteční polévka z libového skopového masa, brambor, mrkve, cibule, česneku a koření.

Pilav Čajchana tvoří výběrová rýže, nejčerstvější maso, mrkev, aromatické koření a česnek jako ozdoba. Pro autentické vychutnání se doporučuje jíst rukama. Podává se se salátem Ačik-čučuk.

Pilav Samarkand – lehké jídlo, které se na rozdíl od čajchanského rizota nepromíchává, ale servíruje na ljagan (tradiční nádobí na pilav) ve vrstvách. Podává se rovněž se salátem Ačik-čučuk.

Restaurace Samarkand nabízí vedle výborného jídla také bohatě zdobený interiér s ručně tkanými koberci, vyřezávanými lustry a krásnými keramickými mozaikami. Výhled ven budete mít také ten nejlepší – na Karlův most.

Alergeny

1
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:

Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky. 

Nahoru