S rukolou, to není jako práce s buzolou… Naučte se vynikající zálivky, nápadité saláty nebo jak pracovat s masem a zvládnout vepřové, hovězí i kuřecí supreme a domácí limonády.
Když se řekne salát, napadne vás rukola, pak dlouho nic a pak možná Caesar s krutony? Naučte se vést delikatesní život a vneste do něj krapet originálních kuchařských kousků od šéfkuchaře restaurace Bastila na 4hodinovém workshopu o salátech nebo steacích.
Restaurace je oblíbenou zástávkou při výletu na zříceninu Žebrák a zámek Zbiroh. Nechte se zlákat voňavými symfoniemi ze zdejší kuchyně i vy.
Na výběr máte dva kurzy v několika termínech:
Kurz Saláty a saláty jako hlavní pokrm
Naučíte se pracovat se saláty a kombinovat je s jednotlivými pokrmy, aby nejlépe vynikla jejich výjimečnost.
Dozvíte se něco o stavbě salátů teplých a studených, čekají vás okénka na témata: Jak správně uvařit vejce, Co je pečení, grilování, blanžírování, Co je dresing, vinaigret, emulze. Umění jak dochucovat studené a teplé saláty z vás udělá hvězdu letních grilovaček a párty.
Připravovat budete:
- Caesar salát
- Salát z řepných lístků
- Středomořský salát
- Ledový salát s dresingem z modrého sýra
- Fitness salát s kozím sýrem, červenou řepou, melounem cantaloupe a chia semínky
- Detox salát s rukolou, ananasem, malinami, fenyklem, ořechy a kustovnicí
- fitness dezert
Kurz Dokonalý steak
ŠTavnatý a chuťově dokonalý steak je to, po čem vaše žaludky touží? Objevte na kurzu tajemství přípravy jednotlivých druhů masa a hravě zvládněte i přílohy předních světových steakových restaurací.
Díky kurzu zvládnete:
-
jak vykostit kuřecí prsa pro přípravu steaků
-
jak správně nakrájet dokonalý hovězí steak a jak ho připravit
-
jak správně nakrájet a upravit vepřové maso pro přípravu steaků
-
glazírovaná mrkev
-
blanšírovaný cukrový hrášek
-
přípravu nápaditých a osvěžujících domácích limonád
Naučíte se tyto pokrmy:
-
hříbkové ragú
-
nízký hovězí roštěnec a hříbkové ragú
-
vepřové karé z přeštického prasete s cukrovým hráškem
-
kuřecí supreme, silná kuřecí šťáva (šťavnaté kuřecí prso s křupavou kůží) s glazírovanou mrkví