Že je ve víně pravda, ví každý. Porozumět jí ale umějí jen
skuteční odborníci. Rozšiřte jejich řady díky kurzům Wine
Specialist.
O kurzu
Kurz je úvodem do světa vína. Je určen všem, kteří chtějí pochopit
základní rozdíly mezi víny, jejich rozdělení podle mnoha faktorů (způsob
zpracování, cukernatost, apelace).
Účastníci se dozví jak se víno zpracovává, základní rozdíly mezi způsoby zrání vína a rozdíly mezi jednotlivými víny (šumivá, bílá,
růžová, červená). Součástí kurzu je i praktická část s degustací,
kde se účastníci kurzu dozví, jak se víno správně ochutnává, jaké
základní vjemy se v něm sledují, jak správně víno servírovat, jakou
ideální teplotu by měla vína mít a mnoho dalších informací potřebných
pro to, aby se člověk neztratil ve vinařském světě.
V ceně je zahrnuta ochutnávka vín z různých koutů světa
(min.10 vzorků), malé občerstvení a studijní materiály.
Věnovat se vám bude Ing. Iveta
Steinerová, přední odborník v oblasti enologie. Specialista
na italská vína a neúnavná propagátorka vinařské kultury v ČR.
Absolvovala roční studium „Enologie – sommelierství“ vč.
degustátorských zkoušek v Itálii. Profesionálně se vínem zabývá od roku 2005. Vyškolila stovky pracovníků v oboru gastronomie i zájemců
o vína z řad široké veřejnosti. Od června 2015 je jedním
z pěti zakládajících členů České asociace
degustátorů, kde jsem výkonným
místopředsedou.
Spolupracuje s uznávanými světovými kritiky vín. Hodnotí
vína v mezinárodních odborných komisích. Pravidelně publikuje
v odborných periodikách a ročenkách. Účastníci kurzů mají zaručenu
maximální profesionalitu a entuziasmus.
|