Tempeh sýr je pro nás doslova dar tisíciletí!
Proto jsme se rozhodli pro výuku tradiční výroby i u nás. Jsme zatím jediní v Evropě, kde najdete ucelenou výuku minimálně 20 druhů sýrů tempeh přesto, že v obchodě najdete pouze méně vhodný sojový! Málokdo u nás slyšel o cizrnových, fazolových či rýžových sýrech. Součástí kurzu je i nabídka starterů a pomůcek pro jeho rychlou přípravu. Zvažte proto, zda je Plzeň oproti Japonsku nebo Indonésii „daleko“, jak se mnozí vzdáleností nechávají odradit.
Tempeh pochází z Indonésie, kde patří ke každodenní potravě. Je vysoce ceněn zejména pro svoji dobrou chuť, všestranné použití a vysoký obsah bílkovin.
Tempeh je známe čerstvý, chlazený i sterilovaný. Hodí se do guláše nebo jej lze nakrájet na plátky a osmahnout do zlatohněda. Svojí chutí a konzistencí připomíná kuře, chutný telecí plátek nebo rybí filet. Jeho příjemně čerstvé, lehce nasládlé aroma je podobné ořechům, sýru nebo houbám.
Jde o znovuzavedení další tradiční výroby potravin do denního života, aniž bychom museli cokoliv shánět nebo přeplácet ve speciálních obchodech.