Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Čokoládové lanýže a párování čokolády & vína

4,3 / 5 Glaister's Chocolate Truffles Praha  (mapa) 70 prodejů

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Glaister's Chocolate Truffles

Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.

 Upozornit na nové nabídky

Podobné nabídky, ze kterých si určitě vyberete

Zobrazit více podobných nabídek

Zobrazit původní nabídku
Pro ženy

Přehled nabídky
Pro ženy

5,0
Bronislava
Varianty (1)

Na jazyk položte čokoládu, přitiskněte na patro a počkejte, až se začne rozpouštět. Pak ji zlehka poválejte na jazyku, dokud se zcela nerozpustí, a v tu chvíli se napijte vybraného vína. Takhle začíná návod ke gastronomickému orgasmu.

Víno a čokoláda spolu tvoří návykově lahodnou kombinaci. Opravdový chuťový zážitek prožijete, pokud vyberete správnou kombinaci vína a čokolády. A právě takový zážitek vás čeká na kurzu párování vína a čokolády.

Čeká vás degustace 4 druhů lanýžů s vybraným vínem a následně výroba ganache (základ lanýže) - malinová, zázvorovo-karamelová, rozmarýnová s panenským olivovým olejem a Ekvádor 72% a obalení lanýžů v malinách sušených mrazem, kakau, RAW kakaových bobech a čokohoblinách.

Nejprve si ale poslechnete trochu teorie. Dozvíte se něco o historii čokolády, co je to ganache, jak se skladují lanýže a jak dlouho vydrží.

Potom si poslechnete, jak se ganache vyrábí, a jaké vás mohou potkat překážky, a samozřejmě i jak je překonat.

Následuje praktická ukázka, jak párovat lanýže s vínem, a samotná výroba degustovaných lanýžů.

Menu workshopu:

  • Lanýž Maliny a víno Cremant, 0,15l
  • následně výroba lanýže z malinové ganache a obalení v malinách sušených mrazem v bio kvalitě
  • Lanýž Zázvor&Caramel a Riesling, 0,15l
  • následně výroba lanýže ze zázvorovo-karamelové ganache a obalení v karamelových čoko hoblinách
  • Lanýž Rozmarýna&panenský olivový olej a Cabernet Sav. nebo Merlot,0,15l 
  • následně výroba lanýže z rozmarýnovo-olivové ganache a obalení v kakau
  • Lanýž Ekvador 72% a Bordeaux, 0,15l
  • následně výroba lanýže z ganache a obalení v  raw kakaových bobech z Ekvádoru

Navíc si domů odnesete krabičku 16 špičkových lanýžů z kvalitní belgické čokolády.

Termíny kurzů:

  • Květen 25., 26., 27. 5. 2015 – od 16:30
  • Červen 22., 23., 24., 30. 6. 2015 – od 16:30
  • Červenec 2., 3. 7. 2015 – 16:30

Nahoru