„Tohle víno zrálo na vápencové půdě jižního svahu, sklízelo se však při –6 °C, proto má tak plné aroma a sladkou chuť.“
Ponořte se do světa vína a získejte znalosti, kterými překvapíte nejen své přátele. Zúčastněte se kurzů Wine Specialist.
Na výběr jsou 4 navazující kurzy:
Wine Specialist Basic
Wine Specialist I. (s diplomem)
Wine Specialist II. (s diplomem)
Wine Specialist Expert (s diplomem)
Termíny kurzů budou vypisovány od ledna do června a najdete je na stránkách. V případě většího zájmu na jakýkoliv termín či zaplnění kurzů, budou flexibilně vypisovány další.
Wine Specialist Basic
Kurz vás uvede do světa vína a je určen všem, kteří chtějí pochopit základní rozdíly mezi víny i jejich rozdělení podle mnoha faktorů (způsob zpracování, cukernatost, apelace). Dozvíte se, jak se víno zpracovává, součástí je i praktická část s degustací a návodem, jak ji provádět a spoustou dalších potřebných informací.
Základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
Rozdělení vín podle vinařského zákona ČR, FR, I
Zpracování + zrání vína
Jak správně degustovat víno
Ampelografie révy
Světové vinařské velmoci
Kurz trvá 4,5 hodiny, v ceně je zahrnuta ochutnávka vín z různých koutů světa (min. 8 vzorků), malé občerstvení a studijní materiály.
Wine Specialist I.
Kurz s certifikátem pro všechny, kteří chtějí vínu porozumět, poznat základní způsoby jeho zrání i výroby (včetně sektů). V praktické části s degustací se například dozvíte, jaká jsou nejvhodnější gastronomická spojení či teplota servírování podle druhu vína.
Základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
Zpracování + zrání vína
Charakteristika nejznámějších odrůd a jejich ochutnávka
Jak správně degustovat víno
Gastronomické spojení
Kurz je rozdělen do dvou dnů vždy po 4–5 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 10 vzorků) a malé občerstvení.
Wine Specialist II.
Kurz navazuje na Wine specialist I., účastníci si prohloubí znalosti o zrání a zpracování vína, dozví se o jeho historii i nejznámějších vinařských regionech.
Dezertní vína, znalost výroby, nejznámější dezertní vína, ochutnávka
Odrůda Ryzling Rýnský, nejvyhlášenější oblast Mosela, ochutnávka moselkých Ryzlingů
Piemonte, oblast, odrůdy, ochutnávka
Toskánsko, oblast, odrůdy, ochutnávka
Argentina a její Malbech
Bordeaux – terroir, charakteristika, ochutnávka
Tvary skla a jejich vliv na víno
Vady vína
Kurz je rozdělen do dvou dnů vždy po 4–5 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení.
Wine Specialist Expert
Navazující kurz prohlubující a rozšiřující znalosti o odrůdách a vinařských oblastech. Výuka je zaměřena na umění degustace a sensorického hodnocení vín.
Ochutnávka z černých sommelierských skleniček (4 vína)
Kurz je rozdělen do dvou dnů vždy po 4–5 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 20 vzorků) a malé občerstvení.
Špičková lektorka
Věnovat se vám bude Ing. Iveta Steinerová, přední odbornice v oblasti enologie, specialistka na italská vína a neúnavná propagátorka vinařské kultury v ČR. Absolvovala roční studium „Enologie – sommelierství“ vč. degustátorských zkoušek v Itálii a od roku 2005 se profesionálně zabývá vínem, poradenskou činností v oblasti vína, školením personálu restaurací, vinoték a pořádáním kurzů o víně pro širokou veřejnost.
Hodnotí vína pro odborné komise, prestižní ročenky i periodika, pravidelně publikuje v odborných časopisech. Účastníci kurzů tak mají vždy zaručenu maximální profesionalitu a entuziasmus.
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2
Korýši
a výrobky z nich
3
Vejce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
6
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9
Celer
a výrobky z něj
10
Hořčice
a výrobky z ní
11
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
14
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.