
Termín
Platnost do 27. 2. 2017.
V ceně
kurz Domácí barista vč. degustace káv
- termín: sobota 21. ledna od 14:00 do 18:00
- místo: MLSOUN Institut kávy a vína
- náplň kurzu:
- výklad o původu, odrůdách, pěstování, sklizni, pražení a historii kávy
- lekce kávového názvosloví, zásad a častých omylů
- teorie i praktický nácvik přípravy káv (espresso, french press, driper, moka, vacuum pot, aeropress, džezva)
- teorie i praktický nácvik našlehání mléka
- zdarma degustace plantážních i gurmánských káv
- certifikát o absolvování kurzu
- Rezervace: Nutná předem na mailu degustace@mlsoun.eu nebo tel. 725 885 596. Nahlaste kód voucheru.
- Kurz je limitován počtem max. 35 účastníků.
Voucher nelze stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 27. 2. 2017.
V ceně
kurz Domácí barista vč. degustace káv
- termín: neděle 26. února od 14:00 do 18:00
- místo: MLSOUN Institut kávy a vína
- náplň kurzu:
- výklad o původu, odrůdách, pěstování, sklizni, pražení a historii kávy
- lekce kávového názvosloví, zásad a častých omylů
- teorie i praktický nácvik přípravy káv (espresso, french press, driper, moka, vacuum pot, aeropress, džezva)
- teorie i praktický nácvik našlehání mléka
- zdarma degustace plantážních i gurmánských káv
- certifikát o absolvování kurzu
- Rezervace: Nutná předem na mailu degustace@mlsoun.eu nebo tel. 725 885 596. Nahlaste kód voucheru.
- Kurz je limitován počtem max. 35 účastníků.
Voucher nelze stornovat ani refundovat.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Příprava dobrého espressa je v mnohém stejná jako hraní pexesa. Na poprvé správné kartičky obrátíte jen náhodou, ale po chvíli už víte, kam máte sáhnout.
Chtěli byste umět vyjmenovat kávové odrůdy stejně bryskně jako abecedu? A doma byste si nejraději vařili kafíčko lahodné jako z kavárny? Tak hurá na tenhle kurz! Vybírat můžete rovnou ze 2 termínů. Pokud se považujete za opravdové kávomily, prostě si ho nesmíte nechat ujít.
Na kurzu vám do hlavy nalijí užitečná fakta o kávě, a tak nejspíš už příští návštěvu kavárny prožijete z pohledu odborníka. Seznámíte se s historií kávy, s procesem pěstování, sklizně i pražení. Dozvíte se vše o jednotlivých druzích a odrůdách a osvojíte si kávové názvosloví. Také prokouknete ty nejčastější mýty o kávě a po absolvování kurzu se budete moct před kamarády pěkně vytahovat.
Kurz není jenom o teorii, ale také o praxi a zábavě. Ovládnete na něm všechny dostupné způsoby přípravy kávy, a to od espressa po french press, moka konvičku i džezvu. Mléko se naučíte našlehat tak, aby mělo správnou konzistenci a už na první pohled okouzlilo bohatou pěnou. A aby se vám teorie a praxe spojily v jedno, několik káv na závěr ochutnáte. Degustovat budete jak ty plantážní, tak exkluzivní gurmánské.
V kávovém oboru se budete vzdělávat v přátelském prostředí královéhradeckém Institutu kávy a vína Mlsoun, a to pod vedením jejího majitele Petra Kupčeka – baristy, sommeliéra a degustátora, který mimochodem spolupracoval s ČT při vytváření pořadu Černé ovce o kvalitě kávy. Působí jako technický porotce v soutěži Mistr kávy a je to certifikovaný pražič.