Dobré víno tvoří náladu, dobrá nálada přináší dobré myšlenky, dobré myšlenky dávají vznik dobrým skutkům a dobré skutky dělají člověka. (české přísloví)
Přijměte pozvání do rodinného vinařství rodiny Válkových, které
buduje celá rodina už 25 let. Hospodaří na 7 hektarech vlastních vinic
nedaleko Brna v obci s vinařskou historií – v Nosislavi. Chuť vína
ladí paní sklepmistrová spolu se synem. Hrozny jsou sklizeny z vinohradů,
které má na starosti vinař pan Válka.
Víno vyrábějí s láskou a pokorou k přírodě. Jedinečnost terroir
jižních svahů kopce Výhonu se specifickými půdami dává vyniknout vínům
s kořenitou mineralitou v chuti. Etikety lahví navrhoval druhý syn a obrazy
na ně maloval vinař pan Válka. Ve víně tak objevíte i kousek umělcovy
duše a mnoho z příjemné atmosféry rodinného vinařství.
Ryzlink
vlašský (ročník 2011)
Popis: Žlutozelený světlý odlesk vína v číši. Travnaté nevtíravé
jemně kořenité aroma. Chuť svěží, přímá osvěžující. Vhodná pro odpoledne na zahrádce u grilu.
Ocenění: Stříbrná Hustopečská pečeť 2014
Cukernatost při sklizni: 20 °ČNM
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 0,6 g/l
Kyseliny 7,4 g/l
|
Veltlínské zelené (ročník
2013)
Jakostní odrůdové víno, suché
Popis: Barva bílého zlata, opojná vůně čerstvého medu, zralých
meruněk, blum, s nádechem manga a špetkou pepře. Chuť svěží
travnato-citrusová připomínající letní průsvitné jablíčko přelité
horkým medem. Víno zemité typické pro půdu, ze které vzešlo.
Ocenění: Bronzová medaile Festwine 2015
Cukernatost při sklizni: 18,8 °ČNM
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Kyseliny 7,3 g/l
|
Muškát
moravský (ročník 2014)
Jakostní odrůdové víno suché.
Popis: Žlutozlaté odstíny barvy. Výrazně aromatické tóny zralých
hruštiček, manga, čajové růže. Chuť svěží, jemná s náznaky bylinné
zahrádky, limety a zralých jablíček.
Cukernatost při sklizni: 19 °ČNM
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Kyseliny 7,2 g/l
|
Chardonnay
(ročník 2014)
Moravské zemské víno suché.
Popis: Zlatá barva se žlutým odleskem. Víno zlatavé barvy, vůně
lučních květů. Minerální, strukturované víno s dlouhou dochutí. Hodí
se také k archivaci.
Cukernatost při sklizni: 23 °ČNM
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 0,5 g/l
Kyseliny 9,1g/l
|
Zweigeltrebe rosé (ročník 2013)
Pozdní sběr, suché.
Popis: Jemně růžové víno s hladivou chutí po bílých třešních.
Víno se hodí pro letní osvěžující nápoje.
Ocenění: Bronzová medaile Vinař roku 2014
Cukernatost při sklizni: 21 °ČNM
Alkohol 12,5 %
Zbytkový cukr 1,5 g/l
Kyseliny 7,2 g/l
|
Frankovka
rosé (ročník 2014)
Moravské zemské víno polosuché.
Popis: Růžové víno s ovocnou vůní po ostružinách a pikantní
kyselinkou. Chuť osvěžující, letní, po malinách a ostružinách,
s minerálním dozvukem.
Cukernatost při sklizni: 19,2 °ČNM
Alkohol 12 %
Zbytkový cukr 4,1 g/l
Kyseliny 7,7 g/l
|
Svatovavřinecké (ročník 2011)
Pozdní sběr, víno suché.
Popis: Velmi suché víno. Ve vůni lehce kořenité tmavé ovoce
s náznakem ovocných tónů. V chuti identické, velmi pikantní
s výraznější kyselinou v kratším závěru.
Ocenění: Bronzová medaile Pardubický festival vína 2012, Bronzová
medaile Buchlovice 2013
Cukernatost při sklizni: 21,4 °ČNM
Alkohol 11 %
Zbytkový cukr 0,2 g/l
Kyseliny 6 g/l
|
Cabernet
Moravia (ročník 2012)
Pozdní sběr, víno suché.
Popis: Plná vůně nazrálého tmavého ovoce, jemně kořenité tóny
barikového toustování. V chuti hladké, navíc se stopou kůže, čokolády
a zelené papriky v závěru na patře. Víno zrálo 15 měsíců v dubovém
sudu a částečně v barrique.
Ocenění: Stříbrná medaile Mun-dus Dunajská Streda
Cukernatost při sklizni: 21,2 °ČNM
Alkohol 11,5 %
Zbytkový cukr 0,1 g/l
Kyseliny 4,8 g/l
|
Svatovavřinecké (ročník 2012)
Pozdní sběr, víno suché.
Popis: Víno rubínové barvy, ve vůni koření s náznakem ovocných
tónů. V chuti svěží tmavé bobulové ovoce, typicky odrůdové s lehkou
dochutí.
Ocenění: Bronzová medaile Festwine 2015
Cukernatost při sklizni: 21,4 °ČNM
Alkohol 11 %
Zbytkový cukr 0,2 g/l
Kyseliny 6,1 g/l
|