Nabídku Prohlídka pivovaru s degustací piv i jídlem mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.

Prohlídka Heřmanického pivovaru s degustací mladých piv i jídlem pro 1 i 2 osoby

od 649 Kč
Vybrat variantu
4,8 / 5 Heřmanický pivovar (kontakt) Ostrava  (mapa) 300 prodejů
Voucher do 31. 7. 2024

Přehled nabídky
Voucher do 31. 7. 2024

5,0

Vše bylo naprosto super , určitě doporučuji

Kristýna
Pivovar má skvělé hodnocení zákazníků
Na památku dostanete tašku nebo tričko
Perfektní dárek nejen pro muže
Varianty (4)
Pivovar má skvělé hodnocení zákazníků
Na památku dostanete tašku nebo tričko
Perfektní dárek nejen pro muže

Ne nadarmo se říká, že teprve pivo učinilo žízeň krásnou.

Zúčastněte se prohlídky Heřmanického pivovaru a nechte se zasvětit do tajů výroby zdejšího zlatavého moku. Čeká vás 60min. prohlídka pivovaru s podrobným výkladem a degustací mladých piv. Během prohlídky ochutnáte světlé, tmavé i řezané pivo a pár kousků dostanete i na rozloučenou.

Radost vám určitě udělá i tričko a taška s logem pivovaru. Nemluvě o tom, že si po samotném exkurzi můžete pochutnat i na žebrech či koleni. Nabídka platí pro jednu i dvě osoby. Už víte, koho vezmete s sebou?

„Pan provozní velmi zanícenė povykladal o historii pivovaru, výrobě piva i plánech do budoucna. Ochutnali jsme mladá piva a dostali dárečky. Velmi podařená exkurze.“ Alena, 01/2023

Speciálně pro vás: Do Heřmanického pivovaru se tak snadno nedostanete, tato nabídka je totiž vytvořená pouze pro zákazníky Slevomatu.

O pivovaru

Pivovar se nachází ve sklepě heřmanické hospody. Vyrábí tu výjimečné pivo s puncem originality, dělané lidskýma rukama, postaru, poctivě, bez chemie, podepsané sládkem, který za své dílo ručí svou pověstí.

A jak pivovar vypadá? Ve sklepě se nachází varna (varný, rmutovací a scezovací kotel) s kapacitou 250 litrů, spilka s 12 kvasnými nádobami po 250 litrech a v ležáckém sklepě je 24 tanků po 250 litrech, tedy celkem 6 000 litrů. Vaření jedné várky trvá asi 9 hodin, kvašení ve spilce při teplotě 8 °C 7–10 dnů a zrání v tanku v ležáckém sklepě při teplotě 3 °C pak trvá 4–6 týdnů.

Do výčepu pouští pivo nejkratší možnou cestou přímo z tanku uloženém v ležáckém sklepě. Pro vytlačení piva do pípy používají speciální plyn Biogon, který zabraňuje oxidaci piva a zároveň jej nepřesycuje kysličníkem uhličitým.

Do výroby piva nevstupuje žádná chemie, nepoužívají ani pasterizaci ani filtraci, základním zdrojem je heřmanická voda (pochází z Kružberské přehrady), ječné slady z Přerova, chmel ze Žatce a pivovarské kvasnice. Výsledek stojí za to – stačí ochutnat. Tak na zdraví! 

Nahoru