Tyrolská šunka – tyrolský špek
Tento podnik nemá právě teď žádnou nabídku
Nebojte, nic není ztraceno. Dejte podniku srdíčko a my vám napíšeme, jakmile bude připravena nová nabídka.
O nás
Tyrolský špek je delikátní, jalovcem ochucená nevařená šunka. Začal se vyrábět proto, aby maso přes zimu vydrželo. Vybrané vepřové kýty se ořežou a na tři týdny se naloží do směsi koření. Šunky se pak pravidelně otáčí. Na konec se vyudí studeným kouřem a nechají se 25 týdnů zrát. Za tu dobu ztratí až třetinu objemu. Takto se vyrábějí už od 13. století. Odkud tyrolský špek pochází? Sebastian Trockner založil v roce 1930 malé řeznictví ve měste Kollmann v Jižním Tyrolsku. Začali s ruční výrobou, která se používá dodnes. Jeho maso a uzeniny byly známé široko daleko a především tyrolský špek. A to zůstává dodnes. Proto přichází již 4.generace rodiny Trockner, která pokračuje v tradici.