Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.

Hvězdy studené i teplé kuchyně: Řecké extra panenské olivové oleje

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Radka

Aha, samotný obchod tady před 5 dny slíbil něco jiného.

Řecký e-shop

Dobrý den, osobní odběr bude přidán, už se na tom pracuje, bohužel to chvíli trvá to tam nastavit.

Řecký e-shop

Možnost osobního odběru právě přidána! :-)

Radka

Dobrý den, můžu počítat s osobním odběrem? V objednávce to nelze nastavit.
 Děkuji

Slevomat.cz

Dobrý den, v rámci této akce je nabízeno pouze doručení Messengerem nebo Českou poštou. Pěkný den

Jirka

Já s vámi nesouhlasím. Acidita je základním a nejjednodušším ukazatelem kvality panenského olivového oleje. Uvádí se v procentech a vyjadřuje podíl volných mastných kyselin na celkovém objemu oleje. Jestli si něco o oleji máme zapamatovat, pak určitě toto číslo.
Olivový olej je tvořen tzv. triglyceridy, které se skládají z mastných kyselin a glycerolu. Mastné kyseliny vázané v triglyceridech jsou z hlediska acidity neutrální. Při jakémkoliv porušení povrchu olivy dochází k narušení buněčných stěn plodu a chemické reakci vody a triglyceridů, při níž dochází k jejich štěpení a uvolňování mastných kyselin. Právě podíl volných mastných kyselin na celkovém objemu olivového oleje v procentech tvoří tzv. aciditu.
K narušení povrchu oliv dochází buď při neopatrném zacházení např. při sklizni oliv, při příliš dlouhém skladování sklizených oliv, vlivem jakéhokoliv škůdce či chybným postupem při zpracování oliv. Proto je velice důležité, aby péče o plody byla v každé fázi jejich cyklu zpracování co možná nejlepší. Acidita tedy reflektuje kvalitu oliv a bezchybnost procesu při jejich zpracování. Volné mastné kyseliny navíc negativně ovlivňují chuť olivového oleje. Zjednodušeně lze říci, že panenské oleje s vyšší aciditou pocházejí z nahnilých či jinak napadených oliv. Kromě role indikátoru má však acidita reálný negativní vliv na oxidaci a žluknutí oleje. Čím vyšší acidita, tím silnější sklon k oxidaci (stárnutí oleje).
Každopádně díky za vaší odpověď.

Radka

Děkuji, to jste mi udělal radost. Určitě objednáme.

Slevomat.cz

Dobrý den, Radko, to jsme rádi a věříme, že budete spokojená. :-) Krásný den

Radka

Dobrý den, osobní neodběr je chyba, když je to k vám máme necelých 10 minut.

Radka

… když to k vám máme deset minut.

Řecký e-shop

Dobrý den, děkuji, máte pravdu, přidáme možnost osobního odběru zdarma v našem expedičním skladu v Krnově na Albrechtické 39.

Jirka

Zdravím vás,
Bylo by myslím vhodné uvádět v popisu velmi podstatnou věc-a tou je acidita oleje. U pár olejů uvádíte aciditu do 0,3-což je kvalitní olej, ale to se netýká olejů vámi nabízených. Takže jaká je acidita u těchto olejů?
Osobně preferuji oleje, které nepřekročí hodnotu 0,15 a nebo náš český extra panenský řepkový olej, který nemá konkurenci.

Řecký e-shop

Dobrý den, děkujeme za zajímavý dotaz. Tyto oleje mají aciditu v rozmezí 0,1 – 0,8. Výrobci těchto olejů přesnou aciditu na obalech neuvádí. Obecně platí, že čím nižší tím lepší acidita, ale pouze z hlediska kritéria acidity. Acidita nemá vliv na chuť ani vůni, na obecný „zážitek“ z oleje. Na chuť, vůni, strukturu a pod. má vliv mnoho jiných faktorů především oblast, odrůda oliv, jednodruhovost oliv, ruční sklizeň, „trefení“ toho správného momentu sklizně, co nejkratší doba mezi sklizní a lisováním, či dokonce i byliny rostoucí pod olivovníkem a mnoho dalšího. Toto všechny naše nabízené oleje bez výjimky splňují.

Radka

Dobrý den, je možný osobní odběr?

Řecký e-shop

Dobrý den, osobní odběr bohužel nenabízíme. Oleje posíláme dle Vašeho výběru buď kurýrem Messenger, nebo Českou poštou – balík do ruky. Dobré je, že za jedno poštovné si může koupit až čtyři oleje, klidně čtyři pětilitrové kanystry!

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru