








Kdyby Praotec Čech dokázal pořádně docenit kvality oliv, určitě by mu stálo za to dojít ještě o kus cesty dál a nespokojil by se jen s nějakým mlékem a strdím.
Vy ale jistě víte, jakou významnou hodnotu olivy v (nejen) gurmánském prostředí představují. Pořiďte si z nich proto prémiový extra panenský olej, který bude hrát prim při přípravě jídel teplé i studené kuchyně. Olej je za studena lisovaný z řeckých oliv speciální odrůdy Koroneiki, jenž jsou zpracovávány ihned po sklizni.
Vybrat si můžete ze sedmi variant těchto prémiových olejů, přičemž šest z nich je k dispozici ve výhodném rodinném balení:
nasládlé olivové aroma s lehkým náznakem vanilky; v chuti je dokonale vyvážený s postupně nastupujícím intenzivnějším závěrem (500 ml) |
velmi jemný, krásně provoněný charakteristickým aroma čerstvě posečené trávy a je až sametově krémový (3 l) |
má výraznou, mírně peprnou chuť po zelených olivách s příjemně hořkým dlouhotrvajícím závěrem (5 l) |
má stejné vlastnosti jako předchozí olej; díky tomu, že je nefiltrovaný, je krásně hutný a hustý; vhodný především pro studenou kuchyni (5 l) |
je mimořádně jemný, chuťově až neutrální, decentně provoněný, a proto osloví především „začátečníky“ v konzumaci olivových olejů (5 l) |
má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní po čerstvě posečené trávě (5 l) |
olej krásně zelenkavé barvy s jiskrou a svěžím, mírně nasládlým olivovým aroma s lehkým náznakem vanilky; v chuti je dokonale vyvážený s pozvolna nastupujícím intenzivnějším závěrem (5 l) |
Výroba oleje
Získává se pouze z prvního lisu a za studena. Olej se lisuje bezprostředně po sběru oliv ještě tentýž den, čímž si zachová své nejlepší vlastnosti. Celý proces od pěstování oliv, přes sklizeň až po lisování je velmi pečlivě a přísně kontrolován. Olivy pro výrobu tohoto exkluzivního oleje jsou jednodruhové (pouze speciální malé olivy Koroneiki), což je naprosto unikátní, a svědčí to o vysoké kvalitě výsledného produktu.
Použití v kuchyni
Tyto oleje najdou široké využití jak v teplé, tak i studené kuchyni. Ve studené kuchyni se používají klasicky do salátů a zeleninových pokrmů; je úžasné jimi lehce zakápnout kvalitní kozí nebo ovčí sýr, bruschettu, použít na dozdobení jídla apod.
V teplé kuchyni jsou skvělé k nakládání masa a do marinád, kde svými vlastnostmi maso krásně zkřehčí. Hodí se také na zapékaný sýr či zeleninu, na ratatouille, na zakápnutí těstovin, spolu s citrónem na ryby, a určitě se nebojte tyto oleje použít i na přípravu všech druhů minutek, ryb, zeleniny ve woku, vaječné omelety či volského oka apod. Pokrmy po tepelné úpravě s těmito oleji získají naprosto jiný chuťový rozměr!
Charakteristika a způsob skladování
- odrůda oliv: 100 % olivy Koroneiki
- jakost: výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
- skladování: skladujte v chladu a suchu; nevystavujte přímému slunci
- země původu: Řecko
Upozornění:
- Na jedno poštovné je možné zaslat maximálně 4 ks z nabídky olejů!
Adresa pro případné vrácení zboží:
GTQ, s.r.o., Albrechtická 39, 794 01 Krnov
Garance doručení do Vánoc při přijetí platby nejpozději do 13.12.2017.