Dobrý den. Zajímalo by mě, zda je možné na výrobu kefíru použít
i trvanlivé „krabicové“ mléko, či zda se v něm chultura nechytne
(čerstvé mléko je pro mne po většinu roku nedostupné). Moc děkuji.
WUGI
Dobrý den, ano, lze použít i trvanlivé mléko. Kefír vznikne, avšak
výsledné vlastnosti (vzhled, konzinstence, chuť) se budou od přípravy
z čerstvého mléka lehce lišit. Z trvanlivého mléka kefír většinou
nezhoustne (ačkoli je hotov) a chuť není tak lahodná, proto dáváme
přednost čerstvým mlékům. Pro přípravu doporučujeme použít
plnotučné mléko.
Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.
Dobrý den. Zajímalo by mě, zda je možné na výrobu kefíru použít i trvanlivé „krabicové“ mléko, či zda se v něm chultura nechytne (čerstvé mléko je pro mne po většinu roku nedostupné). Moc děkuji.
Dobrý den, ano, lze použít i trvanlivé mléko. Kefír vznikne, avšak výsledné vlastnosti (vzhled, konzinstence, chuť) se budou od přípravy z čerstvého mléka lehce lišit. Z trvanlivého mléka kefír většinou nezhoustne (ačkoli je hotov) a chuť není tak lahodná, proto dáváme přednost čerstvým mlékům. Pro přípravu doporučujeme použít plnotučné mléko.