Kurz pro milovníky originálních mléčných produktů.
Absolventi kurzu budou schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů. Při výrobě jogurtů a sýrů bude vysvětleno, proč je důležité dodržovat správné technologické postupy.
Dozvíte se historii a původ jogurtu a pokrmů z něj vyrobených. Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu, jako je teploměr, plachetka, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.
Co se na kurzu naučíte?
Originální bulharský jogurt + 3 další druhy jogurtů a kefír
Balkánský sýr a čerstvý sýr
Receptury dalších druhů sýrů
Z předem připravených surovin budou vyrobeny: tarator, tzatziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty
Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetka, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.