




Úsloví „jde to jako po másle“ je v ohrožení. Rostoucí obliba ghí nahrává změně. Za chvíli budete říkat „jde to jako po ghíčku.“
Pusťte se do přípravy svých oblíbených pokrmů a na pomoc si vezměte ghí – přečištěné neboli přepuštěné máslo.

Ghí využijete stejně jako ostatní tuky – k pečení, vaření, dušení, ke zjemnění pokrmů, do polévek, omáček, pomazánek a sladkých moučníků. Je vhodné zejména na smažení, neboť se nepřepaluje. Dá se mazat i na pečivo.
Ghí je daleko chutnější než klasické máslo a můžete ho používat také k dosažení krásnější a zářivější pleti. Stačí nanést tenkou vrstvu na pokožku, nechat chvíli působit a potom jemně vmasírovat.
Ghí se připravuje z másla, má ale zcela jiné vlastnosti. Vzniká pomalým převařováním másla, při kterém se odstraňuje voda a ostatní příměsi. Nakonec zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200–250 °C) než původní máslo (150–180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.
Adresa pro případné vrácení zboží:
Dobré Ghí, V Kasárnách 911, Vysoké Mýto 562 01