Den na farmě: péče o zvířata, 3chodový bio oběd + bedýnka produktů s sebou
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 31. 8. 2016.
V ceně
Den na farmě pro 1 osobu:
- 1 dospělý s sebou může vzít 1 dítě do 6 let zdarma (starší dítě musí mít vlastní voucher)
Program
- začátek ráno v 9 hodin prohlídkou farmy
- během dne účast na všech aktivitách na farmě – péče o zvířata, krmení, dojení, přivedení z pastvy, zpracování mléka, ošetřování sýrů v zámeckém sklepení, vše dle aktuálních prací na farmě v daném ročním období
- konec programu po večerním dojení (18–19 h)
Zahrnuje bio jídlo:
- farmářský oběd v biokvalitě (polévka, hlavní chod, dezert + káva/čaj/domácí sirup)
- odpolední svačina v biokvalitě (domácí chléb, máslo, sýr kravský, kozí, jogurty – vše místní výroba)
- biobedýnka s sebou (obsah proměnlivý v závislosti na aktuální výrobě z nabídky: kozí mléko, kravské mléko, kravský jogurt, kravský tvaroh, kravský sýr tvrdý, kozí sýr čerstvý přírodní nebo ochucený, kozí tvaroh, později v sezoně i kozí sýr tvrdý)
Můžete využít do 31. 8. 2016
- Rezervace termínu na mailu info@stastnakoza.cz týden předem.
- Doporučuje se mít s sebou sportovní oblečení, které se může zašpinit.
- Oběd kolem poledne (12–13 h), svačina (15–16 h).
- Akce probíhá v menších skupinách po max. 5 lidech.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Farmářské pohádky začínají Bio nebio, rohaté jsou v nich místo čertů kozy a vůbec je to tam celé pastva nejen pro oči.
Nazujte holinky, nakrmte zvířata na farmě a pomozte při vyrábění sýra. To vše a mnohem víc vám přinese den na Ekofarmě Šťastná koza u Nového Jičína, kde chovají více než třicet koz. Domů si pak odvezete biobedýnku plnou dobrot jako čerstvý kozí sýr (dle nabídky).
Po troše práce u zvířat a na čerstvém vzduchu vám bude božsky chutnat i bohatý farmářský oběd v bio kvalitě. Těšte se na polévku, hlavní chod i dezert s kávou nebo čajem či domácím sirupem. Odpoledne přijde ke svačině vhod domácí chléb s máslem a kozím nebo kravským sýrem a jogurt z místní produkce.
Na pastvu i do sýrárny
Asistovat budete u péče o zvířata, jako krmení, dojení a přivedení z pastvy, uvidíte, jak se zpracovává mléko a ošetřují sýry. Akce probíhá v malých skupinkách maximálně pěti lidí.
Farma má schválený prodej mléka ze dvora a registrovanou malou sýrárničku. Zdejší čerstvý kozí sýr získal ocenění regionální potravina Moravskoslezského kraje.
Farma začala vznikat v roce 2009 pořízením prvních koziček plemene bílá krátkosrstá a současné době vám zde na pozdrav zamečí 30 dojících koz a dvě dojnice plemene jersey.