Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Matrace Tropico Kokos Rainbow®

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Pavla

Dobrý den,
je tato matrace vhodná pro spaní na boku, když jeden váží 57 kg a druhý 105 kg?

Horeka

Dobrý den, ano, tuto matraci lze doporučit. Jako případně alternativní volbu doporučujeme matrace gelové. V případě matrace Kokos Rainbow; Pro vyšší potřebu nosnosti použijte stranu s kokosem, pro nižší nosnost volte stranu bez kokosu. Toto řešení lze považovat za nejlepší možné.

S pozdravem Horek team

Blanka Malíková

Jaká je nosnost matrace u rozměru 140×200?

Horeka

Dobrý den, nosnost matrace v rozměru dvojlůžka – resp. v rozměru 140 kg – je vždy stejná, jako v rozměru základním (jednolůžkovém) s tím, že nosnost u dvojlůžkových matrací udává zpravidla nejvyšší doporučenou nosnost na jednu osobu (přičemž se vždy uvažuje rovnoměrné rozložení tělesné hmotnosti). Řečeno lidsky, pokud budou dvě osoby (nepřesahující doporučené maximum) ležet vedle sebe – tedy jako na dvou jednolůžkových matracích – pak je to v pořádku, pokud budou ležet obě dvě osoby na sobě, pak je vysoká pravděpodobnost, že bude maximální nosnost překročena :).

Jinak obecně platí to, že u matrací se vždy udává maximální (nejvyšší možná) hodnota nosnosti. Matrace má tuto hodnotu zvládnout, ale z praktického hlediska komfortu, je to jako s plně naloženým autem – ono to vydrží, ale nejlepší jízdní vlastnosti to nejsou. Proto obecná praxe radí, vždy si nechat „nějakou rezervu“ v hmotnostní kategorii, aby matrace ve všech svých zónách stále vykazovala nejlepší možné vlastnosti (elasticita, odpor proti stlačení, práce ramenních kolébek, atp.).

Pro použití matrací dvěma osobami vždy doporučujeme (zejména vzhledem k výslednému komfortu) použítí ideálně 2 ks matrací v šířce 80, 90 nebo 100 cm (tj. nejlepší volbou je pak postel šíře 160, 180, resp. 200 cm). Matrace šíře 140 cm je prostorově pro dvě postavy „na hraně“. Toliko z praxe.

S pozdravem Horeka team

Lenka Trhlínová

Dobrý den, proč přímo na stránkách Tropico není tento typ matrace?

Horeka

Dobrý den,

tento typ matrace je vyráběn jen pro naší firmu.
S pozdravem
Horeka team

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru