Vinařský kurz včetně degustace a občerstvení
Přehled nabídky
S dobrým vínem si porozumíte i beze slov.
Víte, jak správně degustovat víno? Jak si nejen užít jeho krásnou jiskru a plnou chuť, ale také poznat případné vady, jako jsou sirka nebo korek?
Zúčastněte se kurzu Wine Specialist I., ponořte se do světa vín a získejte znalosti, kterými překvapíte nejen své přátele.
Kurz probíhá ve dvou dnech, a to 5.–6. 4. 2016 vždy v čase 18–22.00.
Na kurzu se naučíte porozumět vínu, poznat základní způsoby jeho zrání i výroby a pochopíte rozdíly mezi víny, odrůdami a oblastmi.
Osnova kurzu:
1. základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
2. zpracování + zrání vína
3. charakteristika nejznámějších odrůd a jejich ochutnávka
4. jak správně degustovat víno
5. gastronomické spojení
6. vůně vína
Obdržíte potřebné studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. Kromě toho vás čeká ochutnávka vín a malé občerstvení.
Po absolvování kurzu Wine Specialist I. můžete za zvýhodněných podmínek absolvovat i navazující kurzy Wine Specialist II. a Wine Specialist Expert.
Špičková lektorka
Do tajů vína vás zasvětí Ing. Iveta Steinerová, přední odbornice v oblasti enologie, specialistka na italská vína a neúnavná propagátorka vinařské kultury v ČR.
Ing. Iveta Steinerová Absolvovala roční studium „Enologie – sommelierství“ vč. degustátorských zkoušek v Itálii. Profesionálně se vínem zabývá od roku 2005. Vyškolila stovky pracovníků v oboru gastronomie i zájemců o vína z řad široké veřejnosti. Od června 2015 je jedním z pěti zakládajících členů České asociace degustátorů, kde je výkonnou místopředsedkyní. Spolupracuje s uznávanými světovými kritiky vín. Hodnotí vína v mezinárodních odborných komisích. Pravidelně publikuje v odborných periodikách a ročenkách. Profesionalita a entuziasmus jsou zaručeny. |