Kurzy Wine Specialist od úrovně Basic po Expert
Přehled nabídky
Ponořte se do světa vína a získejte znalosti, kterými překvapíte nejen své přátele. Naučte se nejen správně degustovat víno, užít si jeho krásnou jiskru a plnou chuť, ale také poznat případné vady, jako je „sirka“ nebo korek“.
Na výběr jsou tyto kurzy:
- Kurz Wine Specialist Basic
- Kurz Wine Specialist I. (včetně diplomu)
- Balíček kurzů Wine Specialist I. + Wine Specialist II. + Wine Specialist Expert (včetně diplomů)
Kurz Basic je samostatný a obsahuje základní informace. Dozvíte se o hlavních světových odrůdách a oblastech. Hlubší znalosti můžete získat v kurzech I., II. a Expert, které na sebe navazují a odkryjí vám mnoho podrobností ze světa vín.
Aktuální termíny najdete na webu, průběžně budou doplňovány další. Voucher platí až do dubna, takže ho můžete věnovat i jako dárek.
Wine Specialist Basic
Kurz vás uvede do světa vína a je určen všem, kteří chtějí pochopit základní rozdíly mezi víny i jejich rozdělení. Ochutnáte vína z různých světových oblastí, dozvíte se, jak víno správně degustovat a mnoho dalších užitečných informací.
|
Kurz trvá 4 hodiny. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 8 vzorků), malé občerstvení a studijní materiály.
Wine Specialist I.
Kurz s certifikátem pro všechny, kteří chtějí vínu lépe porozumět, poznat základní způsoby jeho zrání i výroby. Pochopíte rozdíly mezi víny, odrůdami a oblastmi.
|
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 10 vzorků) a malé občerstvení.
Wine Specialist II.
Kurz navazuje na Wine specialist I. Účastníci si prohloubí znalosti o zrání, zpracování vína, dozví se o historii vinohradnictví a typických vlastnostech nejznámějších vinařských regionů.
|
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení.
Wine Specialist Expert
Kurz navazující na úrovně I. a II. Prohlubuje znalosti o odrůdách a vinařských oblastech. Výuka je zaměřena na umění degustace a sensorického hodnocení vín.
|
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 20 vzorků) a malé občerstvení.
Špičková lektorka
Věnovat se vám bude Ing. Iveta Steinerová, přední odborník v oblasti enologie. Specialista na italská vína a neúnavná propagátorka vinařské kultury v ČR. Absolvovala roční studium „Enologie – sommelierství“ vč. degustátorských zkoušek v Itálii. Profesionálně se vínem zabývá již od roku 2005. Vyškolila stovky pracovníků v oboru gastronomie i zájemců o vína z řad široké veřejnosti. Je výkonným místopředsedou České Asociace Degustátorů
Spolupracuje s uznávanými světovými kritiky vín. Hodnotí vína v mezinárodních odborných komisích. Pravidelně publikuje v odborných periodikách a ročenkách. Účastníci kurzů mají zaručenu maximální profesionalitu a entuziasmus.
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Korýši
a výrobky z nich
Vejce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnice olejná (Arašídy)
a výrobky z nich
Sójové boby (Sója)
a výrobky z nich
Mléko
a výrobky z něj
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Celer
a výrobky z něj
Hořčice
a výrobky z ní
Sezamová semena (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
Vlčí bob (Lupina)
a výrobky z něj
Měkkýši
a výrobky z nich
Upozornění:
Informace o alergenech jsou poskytovány přímo poskytovatelem této nabídky, nikoliv společností Slevomat.cz, s.r.o.. Poskytovatel nese výlučnou odpovědnost za správnost těchto informací. V případě dalších dotazů na složení či alergeny kontaktujte přímo poskytovatele nabídky.