Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail nebo objevte další.
Kurzy Wine Specialist od úrovně Basic po Expert

Nenechte si ujít nové nabídky podniku Wine Master
Pohlídáme, aby vám už žádná nová nabídka neutekla.
Upozornění nastaveno Upozornění odhlášeno
Přihlášením k odběru vyjadřujete souhlas s podmínkami užití Slevomat.cz. Přečtěte si také informace o tom, jak zpracováváme osobní údaje.
Přehled nabídky
Termín
Platnost do 15. 5. 2016.
V ceně
- Kurz vás uvede do světa vína a je určen všem, kteří chtějí pochopit základní rozdíly mezi víny i jejich rozdělení. Ochutnáte vína z různých světových oblastí, dozvíte se, jak víno správně degustovat a mnoho dalších užitečných informací.
Dozvíte se:
- Základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
- Rozdělení vín podle vinařského zákona ČR, FR, I
- Zpracování + zrání vína
- Jak správně degustovat víno
- Ampelografie révy
- Světové vinařské velmoci
- Rezervace: Kurz si zamluvte prostřednictvím on-line formuláře na stránkáchwww.wine-specialist.cz
- Ostatní: Minimální počet osob pro otevření kurzu je osm. Maximální počet účastníků v kurzu 20 osob. Pro skupinu nad 8 osob možno domluvit individuální termíny.
- Rezervace jsou závazné, v případě nemoci či nepředvídatelných okolností je možné rezervaci zrušit nejpozději 48 hod. před konáním kurzu.
- Při neomluvené neúčasti kurzovné bez náhrady propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Termín
Platnost do 15. 5. 2016.
V ceně
- Kurz s certifikátem pro všechny, kteří chtějí vínu lépe porozumět, poznat základní způsoby jeho zrání i výroby. Pochopíte rozdíly mezi víny, odrůdami a oblastmi.
Dozvíte se:
- Základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
- Zpracování + zrání vína
- Charakteristika nejznámějších odrůd a jejich ochutnávka
- Jak správně degustovat víno
- Gastronomické spojení
- Rezervace: Kurz si zamluvte prostřednictvím on-line formuláře na stránkáchwww.wine-specialist.cz
- Ostatní: Minimální počet osob pro otevření kurzu je osm. Maximální počet účastníků v kurzu 20 osob. Pro skupinu nad 8 osob možno domluvit individuální termíny.
- Rezervace jsou závazné, v případě nemoci či nepředvídatelných okolností je možné rezervaci zrušit nejpozději 48 hod. před konáním kurzu.
- Při neomluvené neúčasti kurzovné bez náhrady propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Balíček kurzů Wine Specialist I. + Wine Specialist II. + Wine Specialist Expert
Termín
Platnost do 15. 5. 2016.
V ceně
- Kurz navazuje na Wine specialist I. Účastníci si prohloubí znalosti o zrání, zpracování vína, dozví se o historii vinohradnictví a typických vlastnostech nejznámějších vinařských regionů
Dozvíte se:
- Výroba vína, shrnutí, vinařské pojmy
- Sekty – výroba, nejznámější oblasti a ochutnávka Champagne, Cava, Prosecco, Morava
- Čechy a Morava, oblasti, odrůdy a jejich ochutnávka
- Supertoskánská vína – pojem, ochutnávka
- Abruzzo – Montepulciano d'Abruzzo, charakteristika, ochutnávka
- Španělsko – Rioja a její vína, ochutnávka
- Sensorické hodnocení vín
- Ochutnávka z černých sommelierských skleniček (4 vína)
- Historie vína
- Rozšířené znalosti – zpracování a zrání vína
- Moravské bílé odrůdy, ochutnávka
- Růžová vína, zpracování, ochutnávka
- Dezertní vína, znalost výroby, nejznámější dezertní vína, ochutnávka
- Odrůda Ryzling Rýnský, nejvyhlášenější oblast Mosela, ochutnávka moselkých Ryzlingů
- Piemonte, oblast, odrůdy, ochutnávka
- Toskánsko, oblast, odrůdy, ochutnávka
- Argentina a její Malbech
- Bordeaux – terroir, charakteristika, ochutnávka
- Tvary skla a jejich vliv na víno
- Vady vína
- Základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
- Zpracování + zrání vína
- Charakteristika nejznámějších odrůd a jejich ochutnávka
- Jak správně degustovat víno
- Gastronomické spojení
- Rezervace: Kurz si zamluvte prostřednictvím on-line formuláře na stránkáchwww.wine-specialist.cz
- Ostatní: Minimální počet osob pro otevření kurzu je osm. Maximální počet účastníků v kurzu 20 osob. Pro skupinu nad 8 osob možno domluvit individuální termíny.
- Rezervace jsou závazné, v případě nemoci či nepředvídatelných okolností je možné rezervaci zrušit nejpozději 48 hod. před konáním kurzu.
- Při neomluvené neúčasti kurzovné bez náhrady propadá.
Využijte body ze zaměstnaneckých programů. Na tuto nabídku můžete využít body těchto benefitních společností:
- Pluxee (Sodexo) – převést body
- Edenred – převést body
- Benefity.cz – převést body
- Benefit Plus – převést body
- Up – převést body
Jak funguje převod benefitních bodů?
Ponořte se do světa vína a získejte znalosti, kterými překvapíte nejen své přátele. Naučte se nejen správně degustovat víno, užít si jeho krásnou jiskru a plnou chuť, ale také poznat případné vady, jako je „sirka“ nebo korek“.
Na výběr jsou tyto kurzy:
- Kurz Wine Specialist Basic
- Kurz Wine Specialist I. (včetně diplomu)
- Balíček kurzů Wine Specialist I. + Wine Specialist II. + Wine Specialist Expert (včetně diplomů)
Kurz Basic je samostatný a obsahuje základní informace. Dozvíte se o hlavních světových odrůdách a oblastech. Hlubší znalosti můžete získat v kurzech I., II. a Expert, které na sebe navazují a odkryjí vám mnoho podrobností ze světa vín.
Aktuální termíny najdete na webu, průběžně budou doplňovány další. Voucher platí až do dubna, takže ho můžete věnovat i jako dárek.
Wine Specialist Basic
Kurz vás uvede do světa vína a je určen všem, kteří chtějí pochopit základní rozdíly mezi víny i jejich rozdělení. Ochutnáte vína z různých světových oblastí, dozvíte se, jak víno správně degustovat a mnoho dalších užitečných informací.
|
Kurz trvá 4 hodiny. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 8 vzorků), malé občerstvení a studijní materiály.
Wine Specialist I.
Kurz s certifikátem pro všechny, kteří chtějí vínu lépe porozumět, poznat základní způsoby jeho zrání i výroby. Pochopíte rozdíly mezi víny, odrůdami a oblastmi.
|
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 10 vzorků) a malé občerstvení.
Wine Specialist II.
Kurz navazuje na Wine specialist I. Účastníci si prohloubí znalosti o zrání, zpracování vína, dozví se o historii vinohradnictví a typických vlastnostech nejznámějších vinařských regionů.
|
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení.
Wine Specialist Expert
Kurz navazující na úrovně I. a II. Prohlubuje znalosti o odrůdách a vinařských oblastech. Výuka je zaměřena na umění degustace a sensorického hodnocení vín.
|
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 20 vzorků) a malé občerstvení.
Špičková lektorka
Věnovat se vám bude Ing. Iveta Steinerová, přední odborník v oblasti enologie. Specialista na italská vína a neúnavná propagátorka vinařské kultury v ČR. Absolvovala roční studium „Enologie – sommelierství“ vč. degustátorských zkoušek v Itálii. Profesionálně se vínem zabývá již od roku 2005. Vyškolila stovky pracovníků v oboru gastronomie i zájemců o vína z řad široké veřejnosti. Je výkonným místopředsedou České Asociace Degustátorů
Spolupracuje s uznávanými světovými kritiky vín. Hodnotí vína v mezinárodních odborných komisích. Pravidelně publikuje v odborných periodikách a ročenkách. Účastníci kurzů mají zaručenu maximální profesionalitu a entuziasmus.