




Klíčící biomiska a semínka ke klíčení
Přehled nabídky










Blíží se sice zima, ale vy můžete mít s klíčícími biomiskami vynikající čerstvé rostlinné klíčky po celý rok.
Semínka vám dle návodu v třípatrových miskách rychle vyklíčí, takže denně můžete sklízet různé druhy a přidávat do salátů, polévek, těstovin, jako přílohu i na ozdobu jídel.
Biomiska
Zachovává potřebné mikroklima pro klíčení semen a omezuje nežádoucí kontaminaci vnějším prostředím. Chrání semínka i před vyschnutím. Do pěstování se tedy mohou pustit i úplní laici. Pěstování a údržba je velmi jednoduchá a veškeré návod najdete u každého balení.
Popis misky.
- 3 x klíčící patro, každé s regulačním a odkapávací průchodkou
- 1 x vrchní pokrývka
- 1 x odkapávací miska
- 2 x náhradní regulační a odkapávací průchodka
Rozměry: celková výška 16cm, průměr misek 20cm
Materiál: zdravotně nezávadné akrylsklo, atest PZH 12282/93, vyrobeno
V EU
Údržba: mytí vlažnou vodou, drážky čistit kartáčkem
Klíčky
Klíčky jsou plné minerálů, vitamínů, antioxidantů, které nikde v takto čerstvém stavu a zároveň vysoké koncentraci nenajdete. Jedná se proto o nejvyšší biologicky hodnotnou výživu pro lidské zdraví.
Ideální je konzumovat klíčky syrové, čímž si zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Hotové klíčky lze uchovávat 1–2 týdny v chladničce.
Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. Vynikající chuť klíčků vás překvapí svou rozmanitostí – od sladké /mungo/ po aromatickou, či svěží pikantní /hořčiče, řeřicha/ Můžete klíčit obiloviny, luštěniny i semena různých zelenin, pícnin. Musí se ale jednat o semena určená ke konzumaci, bez chemické a mechanické úpravy. |
Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.
BROKOLICE SEMENA NA KLÍČKY/10 GRAMŮ/
Klíčky brokolice patří mezi chuťově pikantnější klíčky. Patří mezi nejprospěšnější pro lidský organismus. V průběhu klíčení látky obsažené v semínkách se proměňuji v látky velmi lehce vstřebatelné lidským organismem. Bohatý zdroj vitamínu A, V B1, PP, řady dalších mikroelementů a minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou, fosfor, vápník, železo a magnezium, enzymy a jiných, posilujících tělo látek. Hlavní silou klíčků brokolice je ale látka sulforafan, která podstatným způsobem snižuje riziko rakovinných onemocnění a její množství v klíčcích je 200× větší, než v brokolici samotné. Tyto klíčky by měly být neoddělitelnou součásti jídelníčku lidí, kteří jsou rakovinou ( třeba pracovním prostředím) ohrožení nebo rakovinu již mají. Zvyšují odolnost imunitního systému a obsahuji antibakteriální složky které ničí bakterie Helicobacter pylori, která způsobuje záněty žaludku typu B a vředy. Klíčky brokolice jsou vhodné pro pikantní saláty, tvarohové pomazánky, do baget, k sýrům nebo k posypání brambor, jako příloha k hlavním jídlům Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování Země původu semen Itálie |
RUKOLA SEMENA NA KLÍČKY /10 gramů/
Semena na klíčky rukoly patří mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospěšné pro náš organizmus. Vláknina a mastná kyselina omega-3 obsažené v klíčcích rukoly stimulují chuť k jídlu, zjednodušují trávení, čístí organizmus od toxických látek, posilují imunitní systém, zlepšují krevní oběh a působí antibakteriálně a jako prevence proti rakovinovým nádorům. Klíčky rukoly stejně jako listy se používají jako afrodisiakum. Mimo to jsou klíčky rukoly vydatným zdrojem mikročástic jako jsou zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síra, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B. Klíčky rukoly mají příjemnou chuť a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček a jako přísada do polévek.
|
PÍSKAVICE SEMENA NA KLÍČKY /20 gramů/
Semena na klíčky pískavice mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospívající zejména při regeneraci a rekonvalescenci lidského těla. Klíčky pískavice mají obecný vliv na posílení a omlazení organizmu, jsou nezbytné jako doplněk stravy při dietách podporujících vstřebávání bílkovin a rostlinných tuků. Pískavice tím, že stimuluje vylučování trávicích šťáv, podporuje trávení potravin a má také pozitivní vliv na hladinu cholesterolu a na regeneraci všech tkání včetně podpory tvorby červených krvinek. Doporučuje se zejména při rekonvalescenci, pro sportovce a lidi, kteří trpí žaludečními či jinými vředy. Klíčky pískavice se vyznačují neobvykle příjemnou chutí vhodnou k poznání a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček a jako přísada do polévek.
|
Adresa pro případné vrácení zboží:
Prameny 601/14
734 01 Karviná-Ráj