Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků – Výrobený sýr si odnesete domů

4,4 / 5 Bulgaricus Praha  (mapa) 12 prodejů

Hodnocení podniku Bulgaricus

4,4 78×
Pouze ověřená hodnocení 
Všechna hodnocení pochází od zákazníků, kteří zakoupili a využili službu podniku na Slevomat.cz
Pouze ověřená hodnocení 
Všechna hodnocení pochází od zákazníků, kteří zakoupili a využili službu podniku na Slevomat.cz

Filtry
Recenze zákazníků
Ája
březen 2017
 5,0/5

kvalita, skvělá chuť

Martina
prosinec 2016
 5,0/5

Bezva akce, díky.

Jitka
říjen 2016
 4,0/5

Přítel byla spokojen – nadšen :)
Vyšli vstříc i z hlediska termínu

Čestmír
květen 2016
 1,0/5

Manželé jsou velice hodní a vstřícní.

Kurz je v mini místnosti (bývalá trafika) 3×5 metrů, kde uprostřed jsou stoly a židle, za kterými je již sotva místo na projití. Bylo nás tam 15 lidí.
Prvně se lektor věnoval historii a vychvaloval bulharské výrobky jako nejlepší od vzniku zeměkoule. Pomalu jsem si už připadal jak na přednášce pro studium na škole. Tak to bylo dlouhé a už nudné. Poté se začal věnovat výuce výroby jogurtů. Předvedl nám jejich jogurtovač (plastové kelímky v taštičce na zip) a řekl nám, že je třeba je po naplnění dát třeba do peřin. Podotkl jsem, že mám jogurtovač elektrický od ETY a bylo mi řečeno, že tyto jogurtovače jsou nekvalitní a nespolehlivé a jen ten jejich je nejlepší, že na něm bádal několik let, než ho dotáhl k dokonalosti.
Poté opravdu dal na dvouplotýnku velký hrnec, do kterého nalil mléko a zřejmě začala výuka výroby sýrŮ. Ohřál ho, zaočkoval a pokračoval až po nakrájení a míchání. Žáci stále jen sedí a pozorují. Poté sýr slil do pkachetky a začal ho lisovat hrncem, do kterého postupně přidával vodu. To už bylo odpoledne, docela velký hlad a byly nám rozdány zástěry a receptury na výrobu velice jednoduchých nápojů a pokrmů z jogurtu, tvarohu a sýra. K čemu? Zaplatil jsem si kurz na výrobu sýrŮ. Ptám se proto pana lektora, kdy se budem učit další sýry? Jaké? Zeptal se mě. Já na to, že se chci naučit pařený sýr, korbáčky a edam a další. Odpověděl mi doslovně „A k čemu vám to bude? Stejně vám to zplesniví. Nebo snad máte, kam to dát uzrát“. To už jsem věděl, že jsou to vyhozené peníze a že to, proč jsem si koupil kurz, tady nevyučuje. Učí se pouze výroba jednoho SÝRU a jogurtu. U voucheru byla poznámka, že si odneseme, co si vyrobíme. Když kurz končil, lektor nakrájel sýr na 15 dílů a na každého vyšla porce tak na dvě polévkové lžíce.
Po celou dobu byla v místnosti příšerná zima a když už to bylo na pováženou, našli jsme na zdi za židlemi malý elektrický přímotop. Zeptali jsme se, proč netopí a dostali jsme odpověď, že jsme si ho mohli dávno zapnout. Proč netopil od rána, když jsme přišli? Šetří se?
Co se týče vybavení. Pokud si budete chtít zakoupit základní výbavu pro výrobu sýra, počítejte s tím, že vše mají 2–3× dražší, než se běžně prodává na internetu. Ani se nezkoušejte zmínit o tom, že máte elektronický teploměr, protože se okamžitě dozvite, že je nepřesný, nekvalitní a nejlépe měří ten jejich, skleněný.
Celkový dojem? Zklamání. Co jsem se chtěl naučit a kvůli čemu jsem kurz zaplatil (Výroba SÝRŮ), to jsem se nenaučil a ještě jsem to odmarodil. Nikoho nechci zrazovat, ale pokud se chcete tak jako já, naučit vyrábět sýry, vězte, že tenhle kurz vás to nenaučí.

 Vyjádření podniku
Před 8 roky
Vesna13
únor 2016
 4,0/5

S průběhem celého kurzu jsem byla velmi spokojená. Dozvěděla jsem se plno zajímavých věcí, jen škoda, že to tak rychle uteklo :-). Absolvování kurzu mohu vřele doporučit všem milovníkům jogurtů a sýru ale i těm, kteří se rádi dozvědí něco nového.
Moc milá atmosféra a plno dobrého na ochutnání :-D

Věra
únor 2016
 5,0/5

skvělá atmosféra, hodně užitečných informací a na závěr se člověk naučí i pár bulharských receptů.

Hodnoceno: 13. února 2016
Hodnocená nabídka: Kurz domácí výroby mléčných výrobků
Iveta
listopad 2015
 4,0/5

ukázky, oběd

málo vlastí tvorby

Břeťa
listopad 2015
 1,0/5

Nic

Bulharska firma dovazejici probiotika si dela reklamu timto radoby kurzem, za celou dobu jsme namichali z pripravenych ingredienci jedno tzaziky, jinak se sledoval obtloustly chlupaty bulhar ktery se snazil na dvouplotynkovem varici varit cca 20 litru mleka. Na vyrobu jsme ani nesahli.
Spatne, spatne, spatne!!!
Vyrazne nedoporucuji!!!!

Dana
září 2015
 1,0/5

Zatím veliké zklamání, nemám chuť po jednáních s majitelkou se této akce zúčastnit. Budu posílat e‑mail na podporu. Při objednávce termínu se vyžadovalo uvedení čísla voucheru. Byla jsem odmítána z termínů v červenci a stále mi bylo doporučováno září. Nakonec poslední potvrzený termín v červenci byl odvolán den předtím z důvodu nemoci lektora ??? a opět jsem byla odkázána na září. Přesto majitelka můj voucher uplatnila již 7. 7. Může to vůbec udělat už při pouhé žádosti o termín kurzu ?

 Vyjádření podniku
Před 9 roky

Milá paní 2x jsem vám vyhověla vašemu požadavku o změnu termínu kurzu.
Voucher můžete uplatnit do data platnosti.
Rádi vás uvidíme na kurzu.

Šárka
srpen 2015
 5,0/5

Hodně zajímavý kurz, díky němuž jsem si doma začala vyrábět výborné jogurty a sýry. Nenásilně nám bylo ukázáno, že to opravdu není žádná věda. Navíc závěrečná hostina byla naprosto výborná. Vše k výrobě si můžete pak koupit na místě.

Snad jen by bylo dobré, kdyby nám na začátku dali nějaký písemný návod s různými radami, které nám tam říkali ústně. Na poznámky nebyl moc prostor…

Hodnoceno: 5. srpna 2015
Hodnocená nabídka: Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků
Tomfou77
červenec 2015
 5,0/5

Pratelska atmosfera, odborne rady, tipy a triky. Navic se mi libilo, ze manzele Tzanovi nas nenutili koupit pro nas zbytecne vyrobky a vybaveni, ale poradili nas s tim, co melo pro nas smysl.

Helena
červen 2015
 5,0/5

Kurz byl výborný, moc jsme si ho užili. Manželé Tzanovi předávají nejen úžasné informace, ale i nakažlivý entusiasmus. Báječná byla i závěrečná hostina, kdy jsme z jogurtu, sýru a tvaroh během necelé půl hodinky vykouzlili několik skvělých pokrmů a pak si je i náležitě vychutnali. Výroba jogurtu i tvarohu je opravdu jednoduchá a chuť a kvalita oproti produktům ze supermarketu je nesrovnatelná! Doporučuji všem!

Hodnoceno: 7. června 2015
Hodnocená nabídka: Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků
Jana
květen 2015
 5,0/5

Maminka byla maximalne nadsena :-) Diky…

Mgr. Hana
duben 2015
 5,0/5

Velmi příjemné rodinné prostředí, organizace kurzu – nenásilné povídání o historii a výrobě mléčných výrobků, prostor pro dotazy, vlastní tvoření, konzumace jednotlivých produktů, možnost nákupu potřebných surovin a vybavení.

Šárka
březen 2015
 5,0/5

Velmi inspirující a poučný kurz, ze kterého jsem si odnesla hned několik receptů, které jsem již sama vyzkoušela doma a samozřejmě také ingredience a pomůcky, s nimiž výroba sýrů jde jedna báseň :o) jogurt si dělám doma pravidelně 1× týdně a teď jsem začala také s výrobou sýrů balkánského typu.

Květoslava
únor 2015
 5,0/5

Bylo to super. Moc se těším, až si doma zkusím vyrobit vlastní jogurt, kefír a balkán. Fakt jsem se moc bavila a parta byla taky prima.

Vlaďka
únor 2015
 3,0/5

Pořadatelé velmi příjemní, ochotní, lektor se ve svém oboru vyzná.

Malá učebna, zima, 2 hodiny z kurzu strávené přípravou velmi jednoduchých receptů, na které snad nikdo kurz nepotřebuje.

Petr
únor 2015
 5,0/5

Úžasnej přístup, pohoda, vstřícný lektor,
hromada jídla není třeba snídat, moc doporučujeme, vše už vyrábíme, děkujeme

Denisa
únor 2015
 1,0/5

nic

Nevhodné prostředí, jedna místnost bez okna, zima – cca 15st, dlouhý výklad bez výroby, vzájemné dohadování se organizátorů.

 Vyjádření podniku
Před 9 roky
Některá hodnocení jsme vynechali, protože neobsahují slovní popis.
Nahoru