Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

2 kg živého pstruha duhového lososovitého

4,8 / 5 Moře v Brně Brno - Střed  (mapa) 27 prodejů

Zeptejte se nás na cokoliv k nabídce

Často se ptáte

Jak uplatnit
Storno podmínky
Benefity
Petr...

Pane Zezula, odkud máte tuto informaci "Českou alternativu z velmi čisté Punkvy (rybí farma Skalní mlýn) prodáváme také, ovšem za cenu 180 kč/kg. " Já se na to dnes ptal, a tuto informaci popřeli.

Tomáš Zezula

Zdravím Vás a omlouvám se, jestli jsou již pstruzi ze Skalního mlýna prodáni. V nabídce jsme je měli, ale vzhledem k omezené kapacitě této nevelké farmy dochází i k tomu, že mezi dodávkami bývá i delší pauza. Kolegové na sádkách jistě potvrdí, že ryby z této farmy pravidelně míváme. Jakmile budou v patřičné velikosti k dispozici, opět je do nabídky zařadíme.

Miroslav Krupička

Dobrý den, rád bych se zeptal jak je ryba velká, myslím dlouhá a kolik rozumných porcí se z ní dá připravit. Děkuji a přeji hezký den.

Tomáš Zezula

Omlouvám se za opožděnou odpověď, byl jsem služebně mimo Brno.
Tedy dvoukilová ryba má kolem 50 cm, ale to prosím orientačně, jikernačka poněkud těžší než mlíčák. Spolehlivě pět porcí pro jedlíky, nejlépe 6 porcí z každé filety tři, ale asi to nejvíce záleží na preferencích a konzumačních návycích každého zákazníka.

Žaneta Hodinová

Dobrý den,
smím se zeptat jak stará je ta 2 kg ryba?

Tomáš Zezula

Díky za dotaz, paní Hodinová, to je velmi podstatná otázka. Také proto se mimo jiné řeší odchov na slané vodě. Zatímco na sladké vodě roste pstruh do této velikosti cca 3 roky případně déle (v závislosti na tipu krmení a teplotě prostředí) na slané vodě je to cca polovina, tedy v tomto případě 1,5 roku. Ryby se vykulily z jiker na jaře roku 2014.

Karel

Alespoň zákazníkům nelhat nebo pohádkami nezvyšovat kvalitu produktu. Jedná se o běžného pstruha duhového, který má umožněn příslušnou výhláškou použití i alternativního označení pstruh lososovitý. V žádném případě se nejedná o rybu mořskou a už vůbec ne o chovanou v mořské vodě, byť se v Pisárkách snažíte z důvodu chovu jiných ryb salinitu vody zvyšovat. Oranžové maso je způsobeno výhradně stravou a to krmivem s vysokým podílem tzv. karotenoidů (v moři je zdrojem např. krevetka, v řece blešivec atd.) Samozřejmě existuje i uměla varianta těchto barviv, nicméně ta je v mnoha zemích zakázána, takže se používají granule vyráběné právě z mořských korýšů. Zda je tak i u nás nevím.
Nezpochybňuji tím nijak prospěšnost masa z ryb a to ani této, byť za tentýž kousek bez přikrášlení názvu běžně zaplatíte díky tomu, že se chová v kdejakých sádkách, kolem 170 Kč za kilo. A vězte, že oranžovější nemusí znamenat zdravější.

Tomáš Zezula

Vážený pane Karle,
Je mi líto, že nás obviňujete ze lži, ale informace, které uvádíme jsou pravdivé. Vodu v Pisárkách máme mořskou. Vznikla z části rozmícháním mořské soli ve sladké vodě a doplněním cca 70t živé mořské vody ze severního Atlantiku. Výskyt mořských řas v našem systému si můžete sám ověřit. Celý projekt nevznikl v touze prodávat draho pstruha s vymyšleným příběhem. Jedná se nám především o alternativní chov lososa v „inlandových“ farmách a studium adaptability salmonidů obecně na chov v mořské a brakické vodě. S lososem vznikl letos na podzim problém na straně dánského dodavatele. Technické problémy neumožňují šetrnou nakládku ryby a proto jsme od transportu lososů až do odstranění problému upustili. Pstruzi jsou opravdu chováni na mořské vodě ovšem na vodě z Baltického moře. Ta má nižší salinitu než voda severního Atlantiku a je podle proměnlivého obsahu solí řazena k vodám brakickým. Jinak ryby z kdejakých sádek zásadně neprodáváme. Českou alternativu z velmi čisté Punkvy (rybí farma Skalní mlýn) prodáváme také, ovšem za cenu 180 kč/kg. Není problém si posoudit odlišnou kvalitu srovnáním.
Hlavním cílem projektu je ovšem popularizace sytémů RAS tedy uzavřených recirkulačních systémů s mořskou a brakickou vodou, jejich studium a další rozšiřování. Kvalita produktu, welfare ryb a minimalizace dopadů chovu na životní prostředí je základním zadáním celého projektu. Zájem lidí o dražší potravinu, která svojí kvalitou a zde nemám na mysli jen barvu svalu nebo chuť, není malá. Tuto platformu jsme zvolili především kvůli další popularizaci myšlenky. Váš komentář a moje odpověď k cíli doufám přispěly. S pozdravem

Michal Mesicek

bezna cena teto ryby se pohybuje v rozmezi 210–220 kc,takze toto tedy neni zadny vyhodna nabidka

Tomáš Zezula

Vážený pane M. Omlouvám se za zkrácené oslovení, ale nezobrazuje se diakritika, a nechtěl bych Vaše jméno zkomolit.
Jsem si jist, že tyto ryby, mám na mysli jejich původ a způsob chovu ne druh, jinde nenajdete. Vzhledem k tomu že cenu neměníme a veřejně ji uvádíme, nejsem přesvědčen, že existuje ještě nějaká jiná „běžná“ cena.

Kateřina Čechová

Dobrý den, ve stálé nabídce máte uvedeno, že tyto ryby máte o hmotnosti 700–3000 g. Při uplatnění voucheru uvádíte, že pokud je ryba menší, tak se peníze nevrací, v opačném případě se doplatí dle aktuálního ceníku. Tak a co když dvoukilové ryby dojdou. Tak dostanu rybu 0,7 kg za 499 Kč? Nebo si pak můžu vybrat 3 ks á 0,7 kg a 0,1 kg si doplatím?
Děkuji za odpověď, K. Čechová

Tomáš Zezula

Zdravím Vás Kateřino.
Doufám že odpovím správně, moje zkušenost s podobnou akcí je také premiéra a rozhodně nemá vést k poškození klientů, jejichž důvěry si vážím.
Vaše sleva se týká ryb pochopitelně nejblíže váhové kategorii 2kg. Tedy těch, o které je největší zájem. Tato kategorie má širší rozpětí od 1–3 kg. Nenajdeme-li rybu o váze 2kg pak je možné si vzít dvě kilogramové, případně rybu 1kg a 1,2 kg a hmotnost 0,2 kg doplatit. Hmotnosti pod 1 kg se to netýká, tu máme jako nižší standard v jiné ceně.

Dotazy k této nabídce jsou již uzavřeny. Chcete-li nám poskytnout zpětnou vazbu, prosím kontaktujte nás.

Nahoru