Metoda trvalého odstranění tuku využívá přecitlivělosti tukových buněk na chlad. Mrazením tukových buněk dochází k jejich postupnému a trvalému odstranění bez poškození okolní tkáně.
Po rozpadu jsou zničené tukové buňky odvedeny lymfatickým systémem z těla ven, k rychlejšímu odplavení tuku pomůže aktivace lymfatických uzlin před ošetřením.
Po jedné aplikaci dochází k úbytku 25–30 % tukových buněk v ošetřované oblasti a jedná se o zcela bezbolestné a neinvazivní ošetření, které nezatěžuje organismus.
Úbytek tukové vrstvy zaznamenáte již v průběhu 2 týdnů a nejvíce pak po 4–6 týdnech a výsledek je trvalý.
Tkáň se pomocí červeného světla nejprve prohřeje a prokrví, čímž se zabrání jejímu omrzání. Při následném ochlazování partie při teplotě –5 °C dochází k likvidaci tukových buněk.
V závěrečných 20 minutách pak působí zelené světlo, které zklidňuje a snižuje citlivost pokožky po ošetření.