Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.
Řiďte se gurmánským heslem „co na talíři, to na jazyku“ a užijte si báječné Ukázkové kurzy vaření, při kterých všechny lahůdky také sami sníte.
Přijďte na vybranou lekci do studia Bodinger , kterou vás provede známý šéfkuchař Honza Řepa . V ceně máte vstup na kurz, konzumaci tříchodového menu, kávu, čaj a vodu.
Učit se budete u zkušeného mistra. Šéfkuchař Honza Řepa sbíral praxi v předních podnicích, jako je francouzská restaurace v Obecním domě v Praze nebo podnik v hotelu Andel's. Honzu můžete pravidelně vidět na ČT 1 v rámci pořadu Vše o vaření s Bárou Vyskočilovou.
Italské menu I. – 5. 2. 2015 v 10.30 h
Co ochutnáte?
Rendlík plný italských fazolí s opraženou pancettou s pikantní rajčatovou omáčkou s koriandrovými lístky
Steak z telecího karé připraveného ve vakuu nízkoteplotní metodou s polentovo parmazánovou kaší s lanýžovým máslem a hříbkovým ragú
Panna cotta s ostružinovým couly
Co uvidíte?
Jak pracovat s fazolemi (příprava + vaření)
Zásady správného krájení a použití nožů v kuchyni
Jak vyrobíme chips z pancetty
Přípravu pikantní rajčatové omáčky
Zásady krájení a marinování mas
Techniky správného pečení masa ve vakuu
Příprava polentovo parmazánové kaše – fantastická příloha do 5 minut!
Jak pracovat s lanýžovým máslem
Příprava hříbkového ragú
Italský bestseller Panna cotta snadno a rychle!
Velmi jednoduchou přípravu výborné ostružinové omáčky
Itálie I. – 5. 2. 2015 ve 14.30 h
Co ochutnáte?
Čočkový krém ze světoznámé italské čočky z Norcie podávaný s cizrnou a kapičkami domácího chilli oleje
Ručně dělané lasagne s masovým ragú bolognese s bazalkovým sugem
Semolínová palačinka s čokoládovým mousse s praženými mandlemi a jahodovou omáčkou
Co uvidíte?
Jak pracovat s čočkou, příprava a různé využití čočky v kuchyni
Jak si vyrobit fantastickou čočkovou polévku
Zásady správného krájení a použití nožů v kuchyni
Co je to semolínová mouka a jak se s ní pracuje?
Přípravu těsta na těstoviny a tvarování s pomocí strojku
Přípravu ragú bolognese
Jak správně postupovat při sestavování lasagní
Přípravu bazalkového suga
Přípravu netradičního palačinkového těsta
Otáčení palačinek s pomocí hodu pánví
Bleskurychlou přípravu čokoládového mousse
Velmi jednoduchou přípravu jahodové omáčky
Steaková masa – 5. 2. 2015 v 18.30 h
Co ochutnáte?
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem s kapičkou panenského olivového oleje
Pomalu pečený anglický roastbeef z uruguayské zrající roštěné s domácí tatarskou omáčkou a domácími hranolky
Čokoládovo – madlový páj (pie)
Co uvidíte?
Jak pracovat s červenou řepou
Přípravu slavnostního předkrmu
Zásady správného krájení a použití nožů v kuchyni
Jak pracovat se zrajícím masem
Zásady marinování mas
Techniky správného pečení
Přípravu majonézy ze žloutků a oleje
Jak vyrobit domácí tatarku
Snadnou přípravu čokoládového krému
Rychlé pečení čokoládového korpusu
Jednoduché pražení mandlí
Steaková masa II. – 6. 2. 2015 v 10:30 h
Co ochutnáte?
Pečená cibule plněná marinovanou fetou, křupavými nudličkami tyrolské šunky a podávaná s fazolovou omáčkou
Hovězí svíčková Wellington podávaná s bernskou máčkou a domácími pomes duches
Božské čokoládové kostky z belgické čokolády s višňovou omáčkou
Co uvidíte?
Jak pracovat s cibulí
Zásady pečení cibule
Jednoduchou fazolovou omáčku
Zásady pražení v troubě
Jak pracovat se zrajícím masem
Zásady marinování mas
Techniky správného pečení
Přípravu slavné holandské omáčky
Co to je pomes duches?
Přípravu božských čokoládových kostek
Rychlou višňovou omáčku
Itálie II. – 6. 2. 2015 v 14.30 h
Co ochutnáte?
Čočkový salát ze světoznámé čočky z oblasti Castelluccio podávaný se cherry rajčátky, chipsem ze zrající šunky a domácím ovocným balsamicem
S pomocí strojku dělané pappardelle s hříbky, šalotkou a rozmarýnem podávané s dorůžova upečenou vepřovou panenkou
Tiramisu vyrobené pomocí palmového cukru a nejjemnějšího mascarpone
Co uvidíte?
Jak pracovat s čočkou, příprava a různé využití čočky v kuchyni
Jak si vyrobit exkluzivní čočkový salát do 20 minut
Zásady správného krájení a použití nožů v kuchyni
Jak vyrobíme chips ze zrající šunky
Domácí ovocná balsamicová redukce snadno pro každého
Co je to semolínová mouka a jak se s ní pracuje?
Přípravu těsta na těstoviny a tvarování s pomocí strojku
Jak zpracovávat hříbky a přípravu rychlé smetanové omáčky
Zásady krájení a marinování mas
Techniky správného pečení, abychom měly panenku vždy dorůžova upečenou
Příprava vyhlášeného italského dezertu
Steaky – 6. 2. 2015 v 18.30 h
Co ochutnáte?
Kachní paštika s portským vínem
Hovězí steak z květové špičky s cibulovou marmeládou a gratinovanými brambory s kokosovým mlékem
Nepečený chessecake s mátovo-malinovou omáčkou
Co uvidíte?
Zásady správného krájení a použití nožů v kuchyni
Příprava a pečení domácí kachní paštiky
Jak pracovat se zrajícím masem
Zásady marinování mas
Techniky správného pečení
Jak si připravit cibulovou marmeládu
Co je to gratinování a jak na to
Přípravu parmazánových smetanových brambor
Cheesecake – nepečená varianta snadno a rychle
Přípravu mátovo malinové omáčky