Původní nabídka už bohužel vypršela. Prohlédněte si její detail.

Kurz na domácí výrobu sýrů, jogurtů a mléčných výrobků – Výrobený sýr si odnesete domů

4,4 / 5 Bulgaricus Praha - Holešovice  (mapa) 36 prodejů

Přehled nabídky

Varianty (1)

Tento kurz je určený pro milovníky originálních mléčných produktů. Absolventi kurzu budou schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlisovat kvalitu při nakupu různých sýrů a jogurtů. 

Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy. Dozvíte se historii a původ jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.

Co se na kurzu během 5 hodin naučíte?

Naučíte se profesionálně vyrobit kvalitní mléčné produkty.

  • Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1czk
  • Balkánský sýr a čerstvý sýr
  • Receptury dalších druhů sýrů
  • S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, caziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty

Obsah kurzu:

  • Historie o mléce a mléčných výrobcích
  • Základní principy výroby sýrů
  • Výroba jogurtů, kefíru, mléčných výrobků
  • Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
  • Ochutnávka výrobků z našich kultur

Absolventi budou mít možnost si zakoupit základní potřeby pro výrobu jako teploměr, plachetku, formy, syřidlo a mlékárenské kultury.

Termíny kurzu: 

17. 01. 2015, 07. 02. 2015, 14. 02. 2015, 07. 03. 2015,21. 03. 2015

Čas konání: 10:00 – 15:00 hod

Adresa konání:
Herrmannova 2016/24,
143 00 Praha 4 Modřany

Nahoru