
Termín
Platnost do 31. 3. 2015.
Můžete využít do 31. 3. 2015
- Rezervace: Rezervace minimálně 48 předem na tel. 241 000 666 nebo 775 311 274.
- Storno: Zrušení nebo přesun rezervace je třeba provést min. 24 hodin předem, jinak voucher propadá.
- Jídlo s sebou: Nelze, jídlo je určeno pouze ke konzumaci v restauraci.
- Restaurace má kuřácké i nekuřácké prostory.
- Ostatní možnosti: Klimatizace, pořádání akcí, fair trade, vstup se psy, Wi‑Fi
Mezi neznalými jedlíky se mylně rozhlašovalo, že protože je žába chladnokrevný tvor, i její konzument musí být chladnokrevný.
Nechte pro jednou plavat všechna kuřecí křidýlka a skočte rovnýma nohama po něčem exotičtějším. V restauraci Boka ve středomořském stylu vám naservírují celý kopec žabích stehýnek.
Co vám tu naservírují:
- 500g grilovaných žabích stehýnek v trojobalu – dokřupava osmažená domácí strouhanka, lehce ochucená parmezánem, podává se s pikantní omáčkou
- zeleninový salát
- domácí aioli mayo
- domácí chleba z grilu
Češi a žabí stehýnka
Zapomeňte na všechny předsudky – žabí stehýnka nejsou doménou francouzské kuchyně. Vědci z Discovery Channel už v roce 2007 přišli s objevem, že právě Češi konzumovali žabí stehýnka už v době neolitické.
Na opevněném kopci u Kutné Hory totiž archeologové objevili zbytky kostí skokana hnědého, mezi nimiž převažovaly právě kosti z masitých zadních nohou.
Klidný záliv v Nuslích
K dobrému jídlu si nechte doporučit některé z jiskrných chorvatských, černohorských nebo makedonských vín. Hostinu můžete zapít také plzeňskou 12°, jablečným ciderem Kingswood nebo polotmavým Masterem.
Pouze na olivovém oleji, bylinkách a česneku tu pro vás na grilu připravují řadu tradičních balkánských specialit. Klasické recepty vaří výhradně z čerstvých surovin, dokonce si tu pečou i vlastní chleba a připravují domácí marinády.
Přečtěte si, jak v Boka chutnalo znalým gurmánům.