Přehled nabídky
Hrozny, podobně jako lidé, musejí také dosáhnout určitého věku, než smějí vstoupit do vinárny. Vychutnejte si ovoce, které přináší dospělost!
Pokud se o tom chcete přesvědčit, navštivte jeden ze dvou seminářů věnovaných právě kávě nebo vínu v MLSOUNově kavárně a vinárně BOROMEUM.
S dnešní nabídkou vás čeká 5hodinový kurz, který se vedle nezbytné teorie věnuje i praktické degustaci zvoleného nápoje. Každý účastník obdrží na závěr certifikát o absolvování kurzu.
Vinařský kurz pro domácí sommeliéry
Praktický odpolední seminář se pro zájemce koná v neděli 25. ledna nebo v sobotu 21. února 2015 vždy od 13 do 18 hod.
Kurz zahrnuje témata:
- jak rozeznávat vína z jižní Moravy a ze světa
- jak je hodnotit
- jak je správně vybírat a nakupovat
- vinařské rozdíly a zvyklosti v jednotlivých zemích
- základy technologie vína
- základní sommeliérské znalosti a další
Součástí kurzu je degustace špičkových vín, též výuka snoubení vína s jídlem – v ceně semináře jsou zahrnuty sýrové mísy, pečivo a karafa vody.
Kávový kurz Domácí barista a degustátor kávy
Praktický odpolední seminář s podtitulem Vše co vím o kávě lze navštívit buď v sobotu 24. ledna nebo v neděli 22. února 2015, a to vždy od 13 do 18 hod.
Kurz se věnuje tématům:
- Původ a historie kávy
- Proces pěstování, sklizně a pražení
- Druhy a odrůdy kávy
- Kávové názvosloví, zásady a časté omyly, fakta a mýty
- Teorie a praktický nácvik přípravy kávy (espresso, french press, moka, vakuum pot, aero press, džezva)
- Teorie a praxe našlehání mléka
- Barista doma i v kavárně
Součástí kurzu je degustace odrůdových káv.