Jazykozpytci tvrdí, že brunch vznikl spojením slov breakfast a lunch, ale hladoví ví, že takto se ve skutečnosti ozývá jejich žaludek. V češtině výrazu brunch odpovídají citoslovce škruňk, kruč nebo škrund.
Přijměte srdečné pozvání na jedinečný gastronomický zážitek do nově otevřeného hotelu Barceló Praha Five na Andělu, díky kterému nasytíte velmi kvalitně nejenom svůj žaludek, ale i další vaše smysly!
Jedinečný gastronomický koncept
Luxusní brunch kombinující exkluzivní raut s živým vařením se koná v hotelové restauraci v sobotu 26. ledna nebo v neděli 27. ledna od 11:30 do 15 hod. Vstupenky na raut jsou limitovány počtem 100 kusů na každý termín.
Brunch zahrnuje:
cold selection
polévku
teplý bufet
sladký koutek
Na mořské plody i zvěřinový guláš
Co bude kuchař před vámi připravovat konkrétně? Třeba marinovaná masa – vepřovou pečeni v pepřové krustě, plněná krůtí prsíčka na bylinkách, šunku od kosti, rostbíf nebo bramboračku se šumavskými houbami.
Cold selection
Dopřejte si vybrané lahůdky studené kuchyně! Čeká vás:
pošírovaný norský losos v bylinkové páře s koprovým krémem
krevetový koktejl s růžovou omáčkou s kapkou brandy
variace čerstvě krájené zeleniny s marinovanými olivami, feta sýrem, dresinky, omáčkami a pečivem
galantina z pečené kachny s tradiční nádivkou
nářezová mísa s výběrem českých a španělských mas a uzenin, jako rostbíf, serrano šunka, chorizo, marinovaná vepřová pečeně, pražská šunka nebo lososová terinka
salát caprese
salát ze středomořské zeleniny s kozím sýrem, lístky rukoly a piniovými oříšky
caesar salát s kousky grilovaného kuřátka, se slaninou a čerstvým parmezánem
těstovinový salát se sušenými rajčaty
salát z pečených brambor a choriza
Teplý bufet
Jako hlavní chod budou servírovány jedinečné delikatesy!
zvěřinový guláš s perníkovými knedlíky
pečený losos plněný mořskými plody s omáčkou velouté provoněnou šafránem
vepřové medailonky s brandy-pepřovou omáčkou
kuřecí sauteé s křupavou zeleninou
nudličky z argentinské svíčkové á la stroganof
jasmínová rýže
gratinované grambory provoněné pečeným česnekem
bramborové sauteé
těstoviny s lístky čerstvé bazalky a tomatovým concassé
máslová zelenina
Sladký koutek
Nenechte si ujít lehkou tečku na závěr. Těšte se na:
variace minidezertů
crème brûlée
profiterolky s čokoládovou omáčkou
variace čerstvě krájeného ovoce
výběr českých a mezinárodních sýrů
želírované višně s čokoládovou pěnou
Užijte si leden plný rozmanitých chutí, vůní a krás na talíři. Poznejte jedinečnou moderní a velmi kvalitní gastronomii připravovanou z prémiových surovin.