Proč se chlubit cizím peřím, když se můžete pochlubit vlastnoručně upečeným frgálem? Naučte se ho podle tradiční rodinné receptury přímo ve frgálovém království – Rožnově pod Radhoštěm.
Typický valašský koláč se na jedinečném Kurzu pečení naučíte péct hned ve třech verzích a ty si také odnesete domů. Bonusem navíc bude spousta příjemných zážitků. Na výběr je voucher pro 1 nebo 2 osoby.
Pravé frgály umí upéct málokdo, takže ať už svým blízkým nebo třeba kolegům připravíte jakýkoli druh, budete za hvězdu.
V ceně kurzu je zahrnuto:
Výuka pečení frgálů
Rodinná více než sto let stará receptura v tištěné podobě
3 vlastnoručně upečené frgály
Makové rohlíčky
Netradiční kynutý koláč (nebo závin)
Lehké občerstvení včetně nápojů
Kurz trvá 3–4 hodiny a je určen pro osoby starší 10 let. Pro menší kuchtíky je možné domluvit speciální akci, podmínkou je účast alespoň 4 dětí v doprovodu rodičů. Přístup na kurz je zcela bezbariérový, dostanete se sem jak s kočárkem, tak s invalidním vozíkem.
Valašská tradice plná chuti
Sláva valašského frgálu a samotného umění jeho přípravy si rozhodně zaslouží šířit. Historie sladkého valašského pokladu se začala psát před více než dvěma sty let. Už od počátku se jednalo o slavnostní pokrm, jehož příprava byla považována za obřad. Proto se i vy naučíte používat výhradně tradiční postupy a pomůcky.
Tajemství spočívá v dokonalém kynutém těstě, lahodné náplni a té správné drobence. To všechno se na kurzu naučíte, stejně jako válení, plnění a pečení koláčů. Zatímco bude těsto kynout, připravíte si makové rohlíčky. Na závěr akce zjistíte, že s těstem se dá někdy i kouzlit.
Během kurzu pro vás bude připraveno lehké občerstvení, u kterého si určitě příjemně popovídáte s ostatními milovníky dobrého jídla a dozvíte se pár zajímavostí o historii valašské kuchyně.