Jestli může být něco lepšího než frgál, pak je to jedině frgál, který si sami upečete. Navíc přímo ve frgálovém království – Rožnově pod Radhoštěm.
Naučte se péct božský valašský koláč hned ve třech verzích na jedinečném Kurzu pečení. Všechno, co se naučíte, si také odnesete ještě spolu se spoustou příjemných zážitků. Na výběr je voucher pro 1 nebo 2 osoby.
Pravé frgály umí upéct málokdo, takže ať už svým blízkým nebo třeba kolegům připravíte jakýkoli druh, budete za hvězdu.
V ceně kurzu je zahrnuto:
Výuka pečení frgálů
Rodinná více než sto let stará receptura v tištěné podobě
3 vlastnoručně upečené frgály
Makové rohlíčky
Netradiční kynutý koláč (nebo závin)
Lehké občerstvení včetně nápojů
Kurz trvá 3–4 hodiny a je určen pro osoby starší 10 let. Pro menší kuchtíky je možné domluvit speciální akci, podmínkou je účast alespoň 4 dětí v doprovodu rodičů. Přístup na kurz je zcela bezbariérový, dostanete se sem jak s kočárkem, tak s invalidním vozíkem.
Valašská tradice plná chuti
Sláva valašského frgálu a samotného umění jeho přípravy si rozhodně zaslouží šířit. Historie sladkého valašského pokladu se začala psát před více než dvěma sty let. Už od počátku se jednalo o slavnostní pokrm, jehož příprava byla považována za obřad. Proto se i vy naučíte používat výhradně tradiční postupy a pomůcky.
Tajemství spočívá v dokonalém kynutém těstě, lahodné náplni a té správné drobence. To všechno se na kurzu naučíte, stejně jako válení, plnění a pečení koláčů. Zatímco bude těsto kynout, připravíte si makové rohlíčky. Na závěr akce zjistíte, že s těstem se dá někdy i kouzlit.
Během kurzu pro vás bude připraveno lehké občerstvení, u kterého si určitě příjemně popovídáte s ostatními milovníky dobrého jídla a dozvíte se pár zajímavostí o historii valašské kuchyně.