Kurzy Wine Specialist I.
Přehled nabídky
Víte, jak správně degustovat víno? Jak si nejen užít jeho krásnou jiskru a plnou chuť, ale také poznat případné vady, jako je „sirka“ nebo korek“?
Zúčastněte se kurzu Wine Specialist, ponořte se do světa vín a získejte znalosti, kterými překvapíte nejen své přátele.
Termín konání kurzu je 24–25. 6. 2014, 18–22 hodin
Wine Specialist I.
Kurz s certifikátem pro všechny, kteří chtějí vínu lépe porozumět, poznat základní způsoby jeho zrání i výroby. Pochopíte rozdíly mezi víny, odrůdami a oblastmi.
Osnova kurzu:
1. základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)
2. zpracování + zrání vína
3. charakteristika nejznámějších odrůd a jejich ochutnávka
4. jak správně degustovat víno
5. gastronomické spojení
6. vůně vína
Kurz je rozdělen do 2 dnů vždy po 4 hodinách. Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 10 vzorků) a malé občerstvení.
Po absolvování kurzu Wine Specialist I. lze za zvýhodněných podmínek absolvovat i navazující kurzy Wine Specialist II. a Wine Specialist Expert, které na sebe vzájemně navazují.
Špičková lektorka
Věnovat se vám bude Ing. Iveta Steinerová, přední odborník v oblasti enologie. Specialista na italská vína a neúnavná propagátorka vinařské kultury v ČR. Absolvovala roční studium „Enologie – sommelierství“ vč. degustátorských zkoušek v Itálii. Profesionálně se vínem zabývá od roku 2005. Vyškolila stovky pracovníků v oboru gastronomie i zájemců o vína z řad široké veřejnosti.
Spolupracuje s uznávanými světovými kritiky vín. Hodnotí vína v mezinárodních odborných komisích. Pravidelně publikuje v odborných periodikách a ročenkách. Účastníci kurzů mají zaručenu maximální profesionalitu a entuziasmus.